UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-05-19 11:42

Női labdarúgás: az U14-es korosztály ígéretes játékosainak nyomában az UEFA és az MLSZ

Ismét hazánkba látogatott az UEFA képviselője, Margret Kratz, aki ezúttal is az U14-es korosztály tehetséges lányait kereste Markó Edinával, női felnőttválogatott szövetségi kapitányával. A héten az ország négy régiójában tartottak egynapos edzőtábort, ezek programjában délelőtt edzések, délután edzőmérkőzések szerepeltek.

UP-info - utanpotlassport.huAz európai és a magyar szövetség immár évek óta közösen dolgozik a női labdarúgás fejlesztésén, a program egyik sarkalatos eleme egy, az U14-es korosztályt érintő projekt, amelyben hazánk mellett Szlovákia, Szerbia és Csehország érintett.

A fővárosban és három vidéki településen tartottak egynapos edzőtábort az U14-es korosztálynak Forrás: mlsz.hu
A fővárosban és három vidéki településen tartottak egynapos edzőtábort az U14-es korosztálynak Forrás: mlsz.hu
A héten az ország négy régiójában (keleten Hatvanban, délen Pakson, illetve Felcsúton és Budapesten) tartottak egynapos edzőtábort, ezek programjában délelőtt edzések, délután edzőmérkőzések szerepeltek egymás között vagy fiúcsapatok ellen. A kiválasztókon helyszínenként 25 ígéretes lány vett részt, a cél a 16 fős, régiós válogatottak kialakítása: szeptemberben ugyanis Telkiben mérik össze tudásukat a csapatok, és a győztes a környező országok legjobbjaival nemzetközi tornán vehet részt. A programot az UEFA részéről Margret Kratz koordinálja, aki Markó Edinával, a női felnőttválogatott szövetségi kapitányával egyetért abban, hogy sok tehetséges, 14 év körüli lány focizik az országban. „Minden régióban vannak kiemelkedő tehetségek, de a többiekkel is érdemes foglalkozni, egyéni képességeiket fejleszteni. Célunk, hogy segítsük a klubokat, hogy a lányok minél gyorsabban fejlődhessenek egyesületeikben. Szövetségi kapitányként azt is fontos szempontnak tartom, hogy a program révén ki fog alakulni az U15-ös válogatott. A klubok hozzáállása is nagyon kedvező. A MOL Vidi FC, a Hatvan FC, a Kelen, a paksiak és a felcsútiak a helyszín és az étkezések biztosításával is segítették a programot” – fogalmazott az mlsz.hu-n Markó Edina. A magyar kapitány szombaton az UEFA által szervezett workshopon is részt vett, ahol Szlovákia és Csehország képviselői is megjelentek. A szakvezető a program elindítása előtti állapotokról, az azóta megtett útról és a jövő terveiről tartott beszámolót. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.