UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2019-05-20 10:50

Bravúros ötödik helyezéssel zárta a magyar fiúnyolcas az esseni ifjúsági evezős Európa-bajnokságot

Parádés ötödik hellyel zárta vasárnap a fiú evezős nyolcas az esseni ifjúsági Európa-bajnokságot, míg a leányegység hatodik lett. Rajtuk kívül a leány kétpárevezősök a tizedik helyen zártak, míg a fiúk tizenharmadikak lettek. Siska Bettina pedig a leány egypárevezősök között hetedik lett.

Az Európa-bajnoki ötödik nyolcas csapat
Az Európa-bajnoki ötödik nyolcas csapat
UP-infoSporttörténelmi eseménynek tekinthető döntőbe jutását remek szerepléssel koronázta meg a magyar ifjúsági nyolcas az esseni korosztályos Európa-bajnokságon: parázs csatában a  az ötödik helyet szerezte meg. Nem hiába várt kiemelkedő eredményt a szakvezetés fiú nyolcasunktól, hiszen az utánpótlásprogram zászlóshajójaként az egység a tavaly hatodik helyet szerezte meg az ifjúsági világbajnokságon. A vasárnapi Eb-döntő mezőnyének erősségéről sokat elárul,  hogy az egységek tíz másodperces különbségen belül értek célba. „Nagy önbizalommal álltak rajthoz a fiúk, és féltávnál még a harmadik helyen álltak − mesélte az utánpótlás szövetségi kapitány, Lőrincz Attila a hazai szövetség oldalának. − Abban, hogy nem tudták megtartani a pozíciót az is közrejátszott, hogy a válogató óta csak hatszor eveztek együtt ebben az összetételben, az érettségi miatt nem volt ideális a felkészülésünk. A nálunk magasabban jegyzett ukrán csapatot megelőztük, az előttünk végző horvátok pedig nagyon közel voltak. A mezőny kétségtelenül erősebb lett, kisebbek a különbségek.”

Az németországi kontinensviadalon ötödik helyet szerző egység tagjai: Juhász Tamás, Király Miklós, Ujhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián, Szász Gergely, kormányos: Király Anna; edzőjük: Dani Zsolt.

Leány kétpárevezősünk, Galcsó Flóra és Elek Boróka a délelőtti elődöntőben a hatodik helyen végzett, így délután a B döntőben folytathatta. A lányok nagyot mentek, és szoros befutóval a negyedik helyen értek célba, tehát a tizenkilenc induló közül a tizedik helyen zárták az Európa-bajnokságot. Fiú kétpárevezősünk, Szilágyi Konrád és Szklenka Bence javított a szombati teljesítményéhez képest, és megnyerte a C döntőt, így a 21 egységet számláló mezőnyben a 13. helyen zártak. Leány egypárevezősben Siska Bettina „megrázta magát”, és rajt-cél győzelemmel megnyerte a B döntőt, azaz hetedik helyen zárt. A két fiatal kettes egységünk egyaránt a B döntőben állt vasárnap rajthoz, a fiúk (Varga Koppány, Dávidházy Zsolt) Litvániát és Észtországot megelőzve úsztak célba, ezzel a 10. helyen végeztek, a lányok pedig (Hegyes Barbara, Hegyes Zsófia) összesítésben a kilencedik helyen zártak. Leány nyolcasunk vasárnap is rajthoz állt, az előzetes hírekkel ellentétben a lemondás miatt a helyosztónak vélt szombati futam után vasárnap döntőt is rendeztek ebben a számban. A Sztoján Beatrix, Fehérvári Eszter, Mile Anna, Kas Natália Luca, Lász Kíra, Pilisy Zsanett, Stinner Kamilla, Daka Zsófia, kormányos: Pintér Dorina összetételű egység a hatodik helyen ért célba. További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.