UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-05-20 12:41

Labdarúgás: Szükségünk van a saját nevelésű fiatalokra, ez a klub jövője – Fernando Fernández, a DVTK vezetőedzője

„Most én vagyok a világ legboldogabb embere, sikerült elérnünk a célunkat” – mondta Fernando Fernández, miután a labdarúgó NB I 2018–2019-es idényében végig a kiesőzónában tartózkodó DVTK végül nem búcsúzott az első osztályból. A diósgyőriek vezetőedzője beszélt a saját nevelésű fiatalok bevetéséről, és az ennek érdekében folyó háttérmunkáról is a Nemzetisport.hu-nak.

A társak a hatalmas gólt szerző Tajti Mátyást (6) ünneplik, akit fantasztikus játékosnak tart Fernando Fernández (Fotó: Dömötör Csaba)
A társak a hatalmas gólt szerző Tajti Mátyást (6) ünneplik, akit fantasztikus játékosnak tart Fernando Fernández (Fotó: Dömötör Csaba)
UP-info  Fernando Fernández először az Újpest elleni sikert értékelte a Nemzetisport.hu-nak. „Sikerült elérnünk, amiről a héten beszéltünk: telt ház előtt fogadtuk az Újpestet. Ez plusz egy gólt jelentett, a szurkolóktól fantasztikus támogatást kapott a csapat. Kezdettől fogva jobb teljesítményt nyújtottunk, mint ellenfelünk, és ez végre gólokban is megmutatkozott. Büszke vagyok rá, hogy ilyen eredményt értünk el egy kiváló Újpest ellen. Ez nagyon fontos volt a klubnak, a szurkolóknak, a játékosoknak. Remélem, hogy ez a mérkőzés az első lépése volt az új kezdetnek.“ Ezután kitért a DVTK első gólját szabadrúgásból szerző Tajti Mátyásra. „Fantasztikus játékosnak tartom, aki nagyon nehéz szezonon van túl. A Málagától hosszú egyeztetés után sikerült leigazolnunk, így későn érkezett a csapathoz. Ráadásul a télen volt egy kisebb sérülése, és most sincs százszázalékos állapotban, de kulcspillanatban lőtt gólt a szabadrúgásából.” A diósgyőriek második találatát a 18 éves Korbély Kristóf szerezte, aki csereként épp csak pályára lépett. Fernández az egész szezonban bátran vetette be a fiatalokat, erről a következőket mondta. „A jövőre nézve nagyon fontos volt, hogy meg tudjuk őrizni NB I-es tagságunkat. Amikor a klubhoz érkeztem, struktúraváltás történt, amelyben kiemelt szerepet kaptak a fiatalok. Szeretném megköszönni az akadémia edzőinek a kiváló munkát, amit a szezonban végeztek. Az új koncepció nyomán nem volt rajtuk nyomás, mivel nem vártunk tőlük eredményeket, csak azt, hogy fejlesszék a fiatalokat. Így számos ifjú játékos mutatkozhatott be az élvonalban, akik végig a csapattal edzettek, és arra is nyílt lehetőségem, hogy kiélezett, nehéz helyzetekben is bevessem őket. Ez a klub jövője. Ehhez pedig nagyon is szükségesek a saját nevelésű fiatalok. Boldog vagyok, hogy Korbély Kristóf góllal hálálta meg a bizalmat.” További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.