UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-05-22 20:17

UDSE néven magyar-német labdarúgó utánpótlás-nevelő klubot alapítottak Magyarországon.

Az egyesület június 12-én várja a 10-12 éves fiatalokat egy toborzóra, amelyen ott lesz Thomas Doll, a Ferencváros korábbi, a Bundesligából a szezon végén búcsúzott Hannover vezetőedzője, illetve Nagy Ádám, a magyar válogatott és a Bologna középpályása is.

UP-info – utanpotlassport.hu  Az UDSE a német edzésmódszerek magyarországi alkalmazására létrejött labdarúgó képzőközpont, amely a Borussia Dortmund és más Bundesliga-klubok szakmai támogatásával kíván felmenő rendszerben, 10 és 18 év közötti magyar fiatalok képzésében Magyarországon maradandót alkotni.

Német módszerek a legújabb magyarországi futballiskolában Fotó: UDSE
Német módszerek a legújabb magyarországi futballiskolában Fotó: UDSE
A tehetséges fiatalok évi két-három alkalommal nemzetközi tornán is részt vesznek, illetve egy-két  hetes utazásokat is szerveznek a számukra Bundesliga-klubok utánpótlásközpontjaiba . Mindemellett idén júliustól az MLSZ kiemelt U12-es és U13-as bajnokságában szerepelhetnek. A hétköznapokon az edzések színvonala, a Német Labdarúgó Szövetség általános, de a magyarországi adottságokhoz alakított edzésmódszereinek alkalmazása és az éles meccshelyzetekben elengedhetetlen dinamika és technika folyamatos fejlesztése jelentik azt a pluszt, amely azt eredményezheti, hogy a gyerekek 18 éves korukra minőségileg jobb fiatal felnőtt játékosokká válva képesek lesznek helytállni hazai és külföldi klubokban. Ehhez korszerű körülményekkel, valamint sportigazgatói szinten UEFA pro licences német szakember biztosításával járul hozzá az UDSE vezetése. „Küldetésünk, hogy sikeres játékosokat, sokoldalú, sportot kedvelő, értékes felnőtteket neveljünk gyerekeinkből. Mindez csak a szülőkkel való szoros együttműködés, és az iskolai tanulmányok fontosságának szem előtt tartása mellett működhet. A német labdarúgó utánpótlásnevelés alapvető tézise, hogy a sport, a család és az iskolai tanulmányok egyensúlya vezethet ahhoz, hogy a csapatban való gondolkodás, a hatékony időbeosztás és a szociális érzékenység jellemezzen minden utánpótlás-futballban nevelkedő gyermeket, mire eléri a felnőttkort. Szeretnénk ezért hangsúlyozni, azt nem ígérhetjük, hogy minden nálunk játszó ifjú tehetségből nemzetközi szintű játékos lesz, de azt igen, hogy mindent megteszünk, hogy egészséges, kiegyensúlyozott, a mindennapi életben érvényesülni tudó fiatalokat neveljünk” - olvasható a klub honlapján. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.