- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézilabda: nagyon mélyről jött vissza, és fordított az FTC a leány ifjúsági bajnokság döntőjében

B. V. – utanpotlassport.hu [1] A szombati elődöntő után kiderült: a NEKA és az FTC között dőlnek el a bajnoki címek a leány korosztályos kézilabda-bajnokságban. A rácalmási négyes döntőben a balatonbogláriak kétszer a Debrecent, míg a fővárosiak a Szombathelyt és a Győrt múlta felül a fináléba kerülésért.

Elképesztő feltámadással lett bajnok az FTC ifjúsági együttese Forrás: fradi.hu [2]

Elképesztő feltámadással lett bajnok az FTC ifjúsági együttese  •  Forrás: fradi.hu

A serdülők mezőnyében a helyosztók sima mérkőzéseket hoztak, s a bronzmeccsen és az aranycsatán is a Nyugati csoport együttese örülhetett. A döntőben a címvédő Nemzeti Kézilabda Akadémia magabiztosan, 20–14-re győzte le a zöld-fehérek a szezonban addig veretlen alakulatát.

Az ifjúságiak között már lényegesen nagyobb izgalmak következtek: a címvédő Győri Audi ETO a harmadik helyért vívott találkozón is elvérzett. A DVSC a tegnapi tizenkettő után ezúttal tizennégy gólig jutó Borgyos Panna vezérletével 26–24-re nyert.

A döntőben a Ferencvárosnak összejött, ami egy évvel ezelőtt nem sikerült, pedig a hajráig nem úgy tűnt, hogy a budapestieké lesz az aranyérem. A 49. percben még 29–23-ra a NEKA vezetett. Az utána beköszöntő tízperces gólcsend viszont túl sok volt, és Tóth Nikolett időn túli hétméteresével 31–30-ra nyert Simics Judit együttese.

LEÁNY IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ NÉGYES DÖNTŐ, RÁCALMÁS
Ifjúságiak
Bronzmérkőzés: DVSC–Győri Audi ETO KC 26–24
Döntő: FTC–NEKA 31–30
A végeredmény: 1. FTC, 2. NEKA, 3. DVSC, 4. Győri Audi ETO KC
Serdülők
Bronzmérkőzés: Szombathelyi KKA–DVSC 28–22
Döntő: NEKA–FTC 20–14
A végeredmény:
1. NEKA, 2. FTC, 3. Szombathelyi KKA, 4. DVSC

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN  [3]a sportági aloldalunkon.