UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-05-26 15:11

Labdarúgás: lezárult a Bozsik-program és a Fair Play-kupa évada

A Magyar Labdarúgó-szövetség a hagyományoknak megfelelően ezúttal is megrendezte Telkiben a Bozsik-program tanévzáró fesztiváltját, illetve a középiskolásoknak meghirdetett Fair Play-kupa országos döntőjét.

UP-info - utanpotlassport.huSzombaton mintegy 800 óvodás és iskolás vette birtokba a Magyar Labdarúgó-szövetség telki edzőközpontjának pályáit − a focinak az időjárás is kedvezett, verőfényes tavaszi napsütés várta a játékosokat. A futballfesztiválra Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, korábbi ezüstcipős válogatott játékos, valamint Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány is kilátogatott.

Igazi futballidő várta Telkiben a fiatalokat Forrás: mlsz.hu
Igazi futballidő várta Telkiben a fiatalokat Forrás: mlsz.hu
A Bozsik-program évadzáró felvonásán 20 megye 246 körzetéből érkeztek csapatok, míg a grassroots fesztiválon további kétszáz 7-9 éves kisiskolás és kétszáz 5-6 éves óvodás gyermek vett részt. A középiskolásoknak meghirdetett Fair Play-kupa versenysorozatának döntőjébe a selejtezőkben legjobbnak bizonyult 8 leány és 8 fiú csapat jutott, ők küzdöttek meg a végső győzelemért. A lányoknál a sorozat győztese a váci Balláb FC lett, megelőzve az All Star Hajdúdorog és a Besis Csajok (Kisvárda) együttesét. A fiúknál a Noszlopy Veszprém nyert, a békéscsabai BEG és a miskolci MSZC Szemere előtt. A két győztes csapat díja a müncheni Audi-kupa négy meccsének helyszíni megtekintése. A résztvevő csapatok: Bayern München, Fenerbahce, Real Madrid, Tottenham. Érdekesség, hogy az idei szezonban a szervezők bevezették a zöld lapot a meccseken, amit a sportszerű cselekedetek után mutattak fel a játékvezetők. A legtöbb zöld lapot kapó játékosok és csapatok fair play díjat kaptak. Az OTP Bank Bozsik-programban a torna legeredményesebb csapatának különdíját (legtöbb pont, legjobb gólkülönbség) a fiú IV. korcsoportban szereplő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (Hajdúdámson) csapata érdemelte ki. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.