UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-05-28 09:01

Kézilabda: a szívükkel fordítottak a ferencvárosi lányok az ifjúsági bajnokság döntőjében

Hét góllal nyerte meg a bajnoki döntő utolsó tíz percét az FTC ifjúsági leány kézilabdacsapata, a NEKA felett aratott sikerükkel a zöld-fehérek hosszú idő után ülhettek vissza a korosztály trónjára. Az együttes vezetőedzőjével, Simics Judittal és az egyik nyerőemberrel, Hadfi Grétával emlékeztünk vissza a hétvégi, rácalmási Final Fouron aratott emlékezetes győzelemre.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Az FTC együttese óriási szakadékból mászott vissza, majd nyert a leány ifjúsági kézilabda-bajnokság rácalmási döntőjében. A fővárosi alakulat – miközben a klub serdülőcsapata ezüstérmes lett – a Final Four első meccsén a címvédő Győri Audi ETO KC együttesét verte meg roppant magabiztosan (26–19). A fináléban a 49. percben még hatgólos hátrányban állt, ám a pazar hajrának és Tóth Nikolett időn túli hétméteresének köszönhetően 31–30-ra megnyerte az összecsapást.

A két vezéregyéniség, Tóth Nikolett (balra) és Bánfai Kíra a mindent eldöntő időn túli hétméteres után Forrás: fradi.hu
A két vezéregyéniség, Tóth Nikolett (balra) és Bánfai Kíra a mindent eldöntő időn túli hétméteres után Forrás: fradi.hu
A zöld-fehérek vezetőedzője, Simics Judit természetesen elégedetten nyilatkozott a négyes döntőről az utanpotlassport.hu-nak, és azt is elmondta, az évad elején nem várt hasonló eredményt a csapatától. „Az előző évhez képest fiatal csapattal indultunk neki a versenyfutásnak, így úgy gondoltam, a mostani tanulóév lesz számunkra. Aztán mind az NB II-ben, mind az ifjúsági bajnokságban szépen meneteltünk, és bejutottunk a négyes döntőbe. Az utolsó hétvége előtt úgy voltunk bele, ha már kaptunk egy ilyen lehetőséget az élettől, élni szeretnénk vele.” A NEKA elleni utolsó tíz percre meg nincsenek szavak. A ferencvárosiak 29–23-ról jöttek vissza, és tíz percig egyetlen gólt sem engedélyeztek a balatonbogláriaknak. A végjátékot is jobban bírták, és hosszú évek után újra megnyerték a korosztályos bajnokságot.
Simics Judit (balra) és Fiedler Adrienne jogosan örült, az FTC nagy meccsen győzte le a NEKÁ-t Forrás: fradi.hu
Simics Judit (balra) és Fiedler Adrienne jogosan örült, az FTC nagy meccsen győzte le a NEKÁ-t Forrás: fradi.hu
„Az első ötven percben a NEKA akarata érvényesült. De aztán a kapus, Hadfi Gréta visszatérésével, valamint a védekezés feljavulásával az ellenfél megtorpant, mi pedig egy kis szerencsével kihasználtuk ezt. Nagyon büszke vagyok a lányokra, övék az érdem, a hajrára már nem maradt időkérésem, ezért nem tudtam érdemben belenyúlni a mérkőzésbe. A játékosok a szívükkel nyertek.” A Fradi egyik nyerőembere, Hadfi Gréta még egy nappal a finálé után is alig hitte el, hogy megnyerték a bajnokságot. A hajrá neki is sokáig felejthetetlen marad. „Még ma reggel is fülig érő szájjal ébredtem. A kapuból úgy éreztem, hogy bár hatgólos hátrányban vagyunk, egyszerűen nem kaphatunk ki. Nem voltunk hajlandóak belenyugodni abba, hogy kicsúszik a kezükből a bajnoki cím. Ezért az utolsó másodpercig küzdöttünk, nem ismertünk elveszett labdát, és ennek meg is lett az eredménye.” A már az FTC-Rail Cargo Hungaria felnőtt NB I-es csapatában is bemutatkozott kapus az utolsó tíz percben csak egy gólt kapott, védései nélkül az együttes alighanem ezüstéremmel térhetett volna haza. Ő mégis a csapategységet emelte ki, mint a győzelem kulcsát.
Hadfi Gréta (kékben) mindössze egyetlen gólt kapott a döntő utolsó tíz percében Forrás: fradi.hu
Hadfi Gréta (kékben) mindössze egyetlen gólt kapott a döntő utolsó tíz percében Forrás: fradi.hu
„Az volt a titok, hogy mi akartuk a legjobban. Valamennyien mindent elkövettünk a győzelemért, aki éppen a kispadon ült, ugyanúgy együtt élt a játékkal, mintha a pályán lett volna. Ez volt az a mentalitás, amely bevitt minket a célba.” Simics és a stáb természetesen büszke a játékosokra és a bajnoki címre, ugyanakkor nem azt tartják szem előtt, hogy az első helyen végezzenek. Az aranyérem már csak hab a tornán. „Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen nem elvárás felénk, hogy feltétlenül az első, a második vagy a harmadik helyen végezzünk. Nyugodtan, fokozatosan tudunk építkezni, és a legfontosabb feladatunk az, hogy ígéretes játékosokat neveljünk ki a felnőttcsapatnak. Szeptembertől már az NB I/B-ben is szerepel a változatlan összeállítású csapat, amelynek húzóembereire NB I-es szereplésük miatt valószínűleg nem számíthatunk. Azaz nem mi leszünk a legesélyesebbek a címvédésre az ifjúsági korosztályban. De így volt ez a mostani szezon elején is…” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.