UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-05-28 10:52

Újabb újoncot avat a felnőtt férfi kézilabda-válogatott

Megint új nevet találunk az Eb-selejtezőkre készülő felnőtt férfi kézilabadaválogatott keretében: a már korábban bemutatkozott három fiatal, Máthé Dominik, ifj. Rosta Miklós és Szita Zoltán után a B.Braun Gyöngyös 20 éves irányítója, Ubornyák Dávid is meghívót kapott Csoknyai Istvánéktól.

UP-infoLáthatóan folytatódik a fiatalítás a januári német-dán közös rendezésű világbajnokságon tizedik helyen végzett felnőtt férfi kézilabda-válogatottban. Ugyanis a Csoknyai István, Vladan Matics edzőpáros a már három „rutinos” fiatal mellett még egy utánpótláskorú játékosnak megadja a lehetőséget a bizonyításra a közelgő Eb-selejtezőkön.

Ubornyák Dávid a korosztályos válogatottak után a felnőttek között is bemutatkozhat Forrás: MKSZ
Ubornyák Dávid a korosztályos válogatottak után a felnőttek között is bemutatkozhat Forrás: MKSZ
Máthé Dominik (20), Rosta Miklós (20) és Szita Zoltán (21) után a gyöngyösiek remek évadot zárt irányítója, Ubornyák Dávid is ott lehet a nagyválogatott keretében az érdi és kecskeméti edzőtáborban. A veszprémi nevelésű kézilabdázónak ugyanakkor nem lesz idegen a címeres mez, miután évek óta tagja a korosztályos nemzeti együtteseknek is. A magyar csapat már szinte biztosan kijutott az osztrák-norvég-svéd közös rendezésű Európa-bajnokságra, de két selejtezőmérkőzés még hátra van. Ubornyákék előbb június 12-én idegenben a szlovákiai Vágsellyén, majd négy nappal később az olaszok ellen Kecskeméten lépnek pályára.

FÉRFI KÉZILABDA EB-SELEJTEZŐ, 7. CSOPORT, 5-6. FORDULÓ 2019. június 12., 18, Vágsellye: Szlovákia–Magyarország 2019. június 16., 18, Kecskemét: Magyarország–Olaszország A csoport állása: 1. Magyarország 7 p, 2. Oroszország 5 p, 3. Olaszország 4 p, 4. Szlovákia 0 p

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.