UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-05-29 18:10

Egykori klasszisaival a kispadon ért csúcsra a Veszprém serdülő kézilabdacsapata

Az előző évadban az ötödik helyen zárt a nyugati alapszakaszt, idén már bajnoki címet ünnepelhetett a Telekom Veszprém serdülőcsapata. Az együttes vezetőedzőjével, Diaz Ivóval a társaság előrelépéséről és a hétvégi szigetszentmiklósi Final Fourról beszélgettünk.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huMiközben a felnőttcsapat a visszaszerzett bajnoki aranyérem után már javában a kölni Final Fourra készül, addig a Telekom Veszprém serdülőegyüttese is elsőként zárt a hazai pontvadászatban. A bakonyiak az elődöntőben az ősi rivális Pick Szeged alakulatát múlták felül 28–17-re, majd a fináléban óriási, az utolsó másodpercekig kiélezett csatában a NEKÁ-t győzték le 18–17-re.  Érdekesség, hogy a veszprémi gólok közül tizenötöt két játékos, Nkousa Dávid (8) és Bakos Bálint (7) hozott össze.

Egy év alatt hatalmasat lépett előre a Veszprém serdülőcsapata Forrás: Veszprém Handball Academy
Egy év alatt hatalmasat lépett előre a Veszprém serdülőcsapata Forrás: Veszprém Handball Academy
A veszprémi vezetőedző, a korábbi válogatott játékos, Diaz Ivo – aki Rapatyi Tamással és Iváncsik Gergővel közösen irányította a társaságot – nagyon elégedett volt csapatával a szigetszentmiklósi torna után. „Nagyon hálás vagyok érte, hogy ilyen csapatom van – kezdte Diaz az utanpotlassport.hu-nak. – Óriási volt a küzdelem a döntőben, a NEKA játékosai is minden dicséretet megérdemelnek. Sok hasonló tempójú és színvonalú mérkőzésre lenne szükségünk, mert a srácok ezeken a találkozókon tudnak igazán fejlődni.”
Jogos az öröm a veszprémi öltözőben, bajnoki címet ünneplhetett a csapat Forrás: Veszprém Handball Academy
Jogos az öröm a veszprémi öltözőben, bajnoki címet ünneplhetett a csapat Forrás: Veszprém Handball Academy
A pálya mellett különleges taktikai csata folyt a mérkőzésen, miután a két mester, Diaz és Kopronyik Zsolt a fiú serdülőválogatottat együtt irányítja. Júliusban például az U17-es nyílt Európa-bajnokságra utaznak a csapattal. „Zsolttal nagyon jó barátok vagyunk, és nem könnyítette meg a feladatot, hogy a döntőben éppen az ő csapatával találkoztunk. Nagyon jól ismerjük egymást, egymás gondolkodását, így szinte lehetetlen volt újat mutatni a mérkőzésen.” A veszprémiek serdülőcsapata nagy utat járt be az elmúlt egy esztendőben. A 2017–2018-as évadban csak az ötödik helyen végeztek az alapszakaszban a Nyugati csoportban, ezzel szemben idén a csúcsra értek. „Tavaly a középmezőnyben zártuk a bajnokságot, ehhez képest most megnyertük. Ez azt jelenti, hogy nem csak egyenként a játékosok, hanem a csapat is rengeteget fejlődött. Úgy indultunk neki a Final Fournak, hogy ez számunkra megérdemelt ajándék, amit ki szeretnénk élvezni. Ennek lett a vége a bajnoki győzelem.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.