- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Ökölvívás: három magyar Eb-érem a junioroknál

Kovács Laura Fanni Eb-éremmel ünnepelheti 15. születésnapját Forrás: boxing.hu [1]

Kovács Laura Fanni Eb-éremmel ünnepelheti 15. születésnapját
 •  Forrás: boxing.hu

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu [2] Három magyar érem már biztos, csak a szín kérdéses a 2003–2004-es ökölvívó-korosztály Eb-jén, ahol a szerdai szünnapot követően jönnek az elődöntős csatározások. Hogy a szombati döntőkben is lesz-e honfitársunk, csak remélhető, de az már a selejtezők zárásakor leszögezhető: a magyar különítmény alapvetően megállta helyét a romániai Galacban zajló kontinensviadalon, ahol 35 ország legjobbjai – kereken négyszázan – sereglettek össze, köztük a mieink 22 bokszoló alkotta alakulata.

A tizenkét fiú és tíz lány zöme ezúttal debütált a junior korosztály Európa-bajnokságán. Ennek fényében különösen dicséretes, egyszersmind roppant kellemes meglepetés, hogy a „nemzetközi bokszmúlt” nélküli Kovács Laura Fanni és Dobos Rebeka súlycsoportjában egyaránt be tudta verekedni magát a dobogósok közé, míg Samu Ferenc – legényeink közül egyedüliként – a várakozásnak megfelelően ismét eljutott a legjobb négy közé.

Ismét, merthogy az augusztusban 16 éves pécsi öklöző első éves juniorként tavaly bronzérmes volt a hasonló korosztályos Eb-n. Most a legrosszabb esetben is megismétli múlt esztendei teljesítményét. A dobogó felé vezető úton a 60 kilós fiatalember meggyőző „pofonosztással” egyértelmű sikert aratott, előbb egy litván riválissal szemben, majd a kedd esti negyeddöntős párharcban 4-1-es pontozással begyűjtötte második – immár medált érő – győzelmét is a moldovai Stefan Vozneacovschi rovására.

A lányoknál a 46 kilós makói Kovács Laura Fanni, aki első fellépésén egy román lányt iskolázott le. A folytatásban stílusosan „köteles” ajándékkal lepte meg magát és híveit: újabb sikerével a ringben ünnepelte meg 15. születésnapját. Ráadásul egyhangú pontozással verte a remek ír harcost, Breda Marie Quilligant, ennél fogva minimum a bronzérem már neki is megvan.

A 60 kilogrammban vitézkedő 16 éves Dobos Rebeka is román ellenfélen jutott túl az első fordulóban, hogy aztán a keddi körben esélyesebbnek számító ukrán következzék számára. Ám Anna Szezko sem tudta tartani a lépést a KSI kiválóságával, aki az első pillanattól támadott, ellenállhatatlannak bizonyult, és – akárcsak Kovács és Samu – bizakodva várhatja az elődöntőt.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN [3]a sportági aloldalunkon.