- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A kulisszák mögött izmosodik

Fekete Tamás — utanpotlassport.hu [1]   Váratlanul korán beérett Molnár Bendegúz munkájának gyümölcse. Minden idők legfiatalabb magyar Eb-győztese hamar megtapasztalta a sport szebbik arcát, elvégre olyan eredményt mutathat fel, amire sokan egész pályafutásuk során hiába vágynak: hazai közönség előtt nemzetközi versenyt nyert.

„Senki nem számított erre az aranyéremre. Azért örültem különösen a sikernek, mert előtte rossz formában voltam. Csak a kőkemény edzéseknek köszönhetően tudtam az év legfontosabb megméretésére feljavulni, csúcsformába lendülni.”

A váratlan bravúron túl Molnár Bendegúz sportkarrierje nem csak játék és mese. Tavaly magához képest eredményekben szürkébb évet könyvelhetett el. A megpróbáltatásokat tetézte, hogy januártól a junior korosztály képviselőivel küzd meg – reméli, mihamarabb behozza fizikai hátrányát az újdonsült riválisokkal szemben.

Molnár Bendegúz keményen dolgozik, hogy a juniorokkal is felvegye a versenyt Forrás: Gaál Gergő [2]

Molnár Bendegúz keményen dolgozik, hogy a juniorokkal is felvegye a versenyt  •  Forrás: Gaál Gergő

„Idén jóval kevesebb versenyen vettem részt, inkább az erőnléti edzésekre helyeztük a fókuszt. Ez nem azt jelenti, hogy rossz formában vagyok, a háttérben ugyanolyan elánnal dolgozom, mint mindig. Sajnos azonban elég nehézkesen ment az átállás a juniorok 45 kilogrammos súlycsoportjára. További gondot jelent az is, hogy az átlagosnál vékonyabb a testalkatom, tehát izmosodnom kell még.”

„Az eszével és a technikájával emelkedhet ellenfelei fölé, de fizikailag is egyre jobban állja a sarat” – utal edzője, Galambos Bence tanítványa folyamatos fejlődésére. Az ifjú taekwondós tehetségét második otthona, a Honvéd is megbecsüli.

„Megtisztelőnek éreztem, amikor klubom a hónap sportolójának választott 2017 novemberében. Szerencsére a legjobb helyen edzek, hiszen a Honvéd mindent megtesz annak érdekében, hogy igazi családias hangulat alakuljon ki.”

A BHSE reménységének nem kell a szomszédba menni motivációért: kijutna az olimpiára. Taekwondóban először és eleddig utoljára 2000-ben szerepelt magyar versenyző az ötkarikás játékokon.

„Nyolc éve taekwondózom. Engem a sportág játékossága fogott meg, nagyon élvezem az edzéseket. A pörgő rúgás a kedvencem. Ez egyrészt párharcokat eldöntő mozdulat, tehát kifizetődő, ha jól csinálja az ember. Másrészt szuper érzés, amikor fejre találok. Szeretném egyszer az olimpián is bemutatni, mit tudok. Remélem, 2024-ben ott lehetek Párizsban.”

Bendegúz nemcsak a sportban, hanem a tanulmányok terén is szintet lép. Szeptembertől a Vörösmarty Mihály Gimnázium élsportolói osztályának diákjaként vág neki a középiskolának.

„A sportkarrier mellett a tanulást is fontosnak tartom, azt sem hanyagolhatom el. Kicsi korom óta érdekel a pszichológia, a taekwondo után szívesen foglalkoznék ezzel hivatásszerűen.”

A fiatal honvédos elsősorban mégis a sportra koncentrál. A Mol Alapítvány különféle védőfelszerelések vásárlásában támogatja Molnár Bendegúzt, aki gőzerővel készül a szeptemberi junior Eb-re.

További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN [3]a sportági aloldalunkon.