UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-05-31 16:54

Makk Péter (18) hátrányból fordított és magabiztosan jutott a junior Roland Garros főtáblájára

Csupán a második szett végéig volt izgalmas Makk Péter és a cseh Andrew Paulson összecsapása a junior Roland Garros selejtezőjének döntőjében, a hajrában a magyar fiú nem adott esélyt ellenfelének. A másik magyar érdekelt Tóth Amarissa Kiara feladta mérkőzését.

UP-info – utanpotlassport.hu A Roland Garros juniorjainak fiú mezőnyében a 18 éves Makk Péter a cseh Andrew Paulsonnal játszott a selejtező döntőjében a főtáblára kerülésért. Úgy tűnt, jól indul a mérkőzés a magyar fiú szempontjából, hiszen már a harmadik játékban elnyerte ellenfele adogatását, de a következőben rögtön vissza is adta előnyét Paulsonnak. Makk az első játszma végén 6:5-ös hátrányból szervált a hosszabbításért, de a cseh játékos jobban összpontosított, s bár egy szettlabdát még hárított a magyar, végül 7:5-re elbukta a játszmát.

Makk Péter két tornagyőzelemmel a háta mögött készül a Garrosra Fotó: Zádor Péter/MTSZ
Makk Péter két tornagyőzelemmel a háta mögött készül a Garrosra Fotó: Zádor Péter/MTSZ
A második szettben mindkét teniszező magabiztosan hozta adogatásait, először 6:5-ös hátrányban volt a magyar fiúnak lehetősége a breakre, de miután a lehetőséggel nem tudott élni, a meccsben maradásért kellett szerválnia. Azt viszont nagyon pontosan tette, 40:0-vel hozta a játékot, majd tie breakben négy egymást követően megnyert ponttal kezdett, és a folytatásban is csak egy pontot engedett cseh kihívójának. A döntő játszmában az addigra formába lendülő Makk már nem adott esélyt Paulsonnak. Egymás után kétszer is elvette adogatását, és végül 6:1-re nyert, így bejutott a junior Roland Garros főtáblájára. A junior lányok mezőnyében a 18 esztendős Nagy Adrienn a főtábláról kezdi meg szereplését, a 16 éves Tóth Amarissa Kiara viszont nem lesz ott a legjobbak között, ugyanis a német Alexandra Vecic elleni mérkőzést egy szettes hátrányban, második játszma közben, 5:4-es vezetésnél feladni kényszerült. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.