UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-01 09:51

Hat magyar játékos is esélyes az év női juniorkorú kézilabdázója címre

Féltucat junior-világbajnok játékos, Suba Sára, Márton Gréta, Fodor Csenge, Háfra Noémi, Klujber Katrin és Faluvégi Dorottya is esélyes az év legjobb fiatal kézilabdázója címre a handball-planet.com szavazásán.

UP-info A handball-planet.com elnevezésű angol nyelvű sportági szakportál az idén is megszavaztatja olvasóit a legjobb utánpótláskorú játékosokról, ezúttal éppen a női juniormezőnyben. A kezdeményezésről elég annyit mondani, hogy 2016-ban és 2017-ben a világ jelenlegi talán legjobb játékosa, az orosz Anna Vjahirjeva kapta az elismerést.

Márton Gréta is jelölt az év juniorkorú kézilabdázója címre Forrás: fradi.hu
Márton Gréta is jelölt az év juniorkorú kézilabdázója címre Forrás: fradi.hu
Az idén pedig hat magyar jelölt is akad a díj várományosai között, és nem nehéz kitalálni, hogy valamennyien a tavaly nyáron Debrecenben világbajnokságot nyert női juniorválogatott tagjai voltak. Az átlövők közül a már felnőtt Bajnokok Ligájában is többször remeklő Háfra Noémi és Klujber Katrin került be a posztján a legjobb háromba, míg hatból három szélsőt is a magyar sikercsapat ad: a bal oldalon Márton Gréta és a friss kétszeres BL-aranyérmes Fodor Csenge, míg a jobb szélen Faluvégi Dorottya lehet az idény legjobbja. A kapusok között pedig ott van a vb-n bravúrt bravúrra halmozó Suba Sára, aki a nyáron Vácról az MTK-ba igazol. A következő linken lehet szavazni a tavalyi junior-vb hőseire: ITT További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.