UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-02 11:25

Kézilabda: osztatlan sikert aratott a NEKA Lurkó Fesztivál

Közel 400 kisgyermek vett részt az ötödik alkalommal megrendezett NEKA Lurkó Fesztiválon a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban. Az általános iskolás kézilabda-tehetségek hat pályán, szünet nélkül rendezett mérkőzéseken alkalmazhatták az edzéseken begyakorolt sémákat. A vidám és önfeledt gyereksereg számára ugyanakkor a közös játék öröme talán még ennél is fontosabb volt.

UP-info – utanpotlassport.hu   A 2017. tavaszán elindított programhoz csatlakozott 11 iskola – Sopron, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszárszó, Mernye, Gamás, Szőlősgyörök, Nádasd, Kapuvár, Látrány és Somogyvár – kisdiákjai gyűltek össze, hogy közösen éljék ki kézilabdás szenvedélyeiket. Az esemény szervezői nemcsak a sportág népszerűsítését tűzték ki célul, hanem a gyerekek fejlődését is szívügyüknek tekintik.

Minden résztvevő boldogan kézilabdázott a NEKA Lurkó Fesztiválon Fotó: Tompos Gábor
Minden résztvevő boldogan kézilabdázott a NEKA Lurkó Fesztiválon Fotó: Tompos Gábor
A pedagógusok a komoly játéklehetőséget kínáló mérkőzéseknek örültek leginkább, hiszen több településen csak tornaszoba áll rendelkezésükre. Igazi nagy csarnokot és normál méretű szivacskézilabda-pályákat csak ezeken a rendezvényeken használhatnak a gyerekek. A  kézis lurkók nagy évvégi fesztiválján ezúttal is jó hangulatban, több órán keresztül sportoltak a kisiskolások és mindent kiadtak magukból. A hagyományos közös bemelegítés után a mérkőzéseken mindenki megmutathatta mennyit fejlődött az őszi találkozó óta, és akik éppen nem léptek pályára, hangos szurkolással buzdították társaikat. A NEKA munkatársai és növendékei aktívan közreműködtek az V. Lurkó Fesztivál sikeres megrendezésében és lebonyolításában.  „Eddig mindegyik Lurkó fesztiválon részt vettem, és a mait is nagyon vártam már. Itt mindig jót játszunk a csapattársaimmal, és rengeteg szép élménnyel térünk haza” - foglalta össze véleményét az egyik hűséges "lurkó", aki ötödik alkalommal vett részt a programban, és mint korábban, most is élményekkel gazdagodva térhetett haza a fesztiválról. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.