UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-04 20:06

Kézilabda: Márton Gréta (19) tökéletesen mutatkozott be a felnőttválogatottban

Márton Gréta túlesett a bemutatkozáson a felnőtt kézilabda-válogatottban. A 19 éves junior-világbajnok balszélső mindhárom kísérletét gólra váltotta a grazi vb-selejtezőn – erről beszélt a fradi.hu-nak.

Talán a vártnál is simább győzelmet aratott vasárnap Grazban a magyar női kézilabda-válogatott, ráadásul a tizennyolc gólos siker, illetve az emberi számítások szerint biztosra vehető világbajnoki részvétel (tizenkilenc gólos vereség „kellene” ahhoz szerdán Zalaegerszegen, hogy a csapat lemaradjon a vb-ről…) mellett volt még minek örülni: bemutatkozott a felnőtt nemzeti együttesben Márton Gréta.

Márton Gréta háromszor is betalált az osztrákok ellen Forrás: MKSZ
Márton Gréta háromszor is betalált az osztrákok ellen Forrás: MKSZ
„A meccs előtt azt vártam, hogy majd olyan izgatottság lesz bennem, mint amilyen a bajnoki és a BL-találkozókon szokott, de ez most más volt, most tényleg izgultam – mondta a tizenkilenc esztendős balszélső, a fradi.hu-nak. – Már az utánpótlásban is éreztem, hogy más érzés a válogatottban játszani, de ez új szituáció volt. A tavalyi junior-világbajnokság alatt sem izgultam ennyire, talán azért, mert akkor rengeteget készültünk együtt, illetve jól ismertük egymást a társakkal, ami biztonságérzetet adott. A bemelegítésnél ráadásul nem is sikerültek a lövéseim, és nagyon féltem, hogy majd a meccsen is ez lesz, de mindenkitől kaptam egy-egy bátorító szót. Amikor felsorakoztunk a himnuszokhoz, már nyugodtabb voltam, mert láttam a szüleimet a lelátón. Meg aztán éreztem a kezdés után, hogy jól megy a csapatnak, elöl és hátul is rendben van minden. Így mindig könnyebb beszállni, mint amikor ideges az edző, vagy feszültek a társak.” Márton már az első játékrészben, tehát viszonylag szoros állásnál pályára került, és meg is hálálta a bizalmat, összesen háromszor volt eredményes – három kísérletéből. „Sokat gondolkodtam rajta, hogy milyen lesz majd az első lövés, az első gól, de amikor pályán voltam, már automatizmussá vált a mozdulatsor. Nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült a bemutatkozás, és annak is örülök, hogy nekem is jól ment, meg a csapat is győzött. A vb-selejtező visszavágóját szerdán 18 órakor Zalaegerszegen rendezik, méghozzá telt ház előtt. Ha az eredmény ismeretében esetleg lanyhulna is a figyelem, a szurkolók jelenléte, a várható remek hangulat biztosan spannolja majd a lányokat az újabb győzelemre, még ha hasonló kiütést nem is várhatunk. „A hozzáállásunkkal nem lehet probléma, ugyanazon a hőfokon szeretnénk játszani, mint Ausztriában. Majdnem két hete a válogatottal vagyunk már, ez lesz az utolsó nap, mindenki kiadhatja magából a maximumot, utána meg jöhet a nyár, a pihenés. Illetve, az nekem majd csak az érettségi után...” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.