UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-06-05 17:35

Kosárlabda: négy U18-as játékossal utazhat a Szolnok a Falco elleni elődöntőre

A férfi kosárlabda NB I-ben a címvédő Szolnoki Olaj KK kényszerűségből több U18-as játékost is nevezhet a Falco elleni bajnoki elődöntő harmadik, pénteki meccsére.

Tóth Ádám kiállítása és az ezzel járó automatikus eltiltás miatt eggyel megint kevesebben lesznek a férfi kosárlabda bajnoki elődöntő harmadik meccsén a szolnokiak Szombathelyen. Az Olaj sportigazgatója, Báder Márton a Nemzeti Sportnak beszélt a problémákról és a keret lehetséges feltöltéséről.

Rudner Gábor (balra) az NB I B csoportjának osztályozója miatt nem szerepel majd az Olajban pénteken Fotó: szolnokiolaj.hu
Rudner Gábor (balra) az NB I B csoportjának osztályozója miatt nem szerepel majd az Olajban pénteken Fotó: szolnokiolaj.hu
„A center kiválásával négy felnőtt játékosunk maradt, Vojvoda Dávid, Jaylin Airington, Nemanja Milosevics és Nikola Malesevics – mondta Báder Márton. – Tetőzi a helyzetet, hogy NB II-es csapatunk, amelynek gerincét éppen azok a fiatalok alkotják, akik a felnőttgárdát sújtó rengeteg sérülés miatt sokat játszottak az A-csoportban, fontos meccset játszik. Az NB I B-csoportjába  feljutás eldöntésére hivatott final fourt pénteken rendezik Cegléden, ugyanakkor, amikor az elődöntő harmadik meccse lesz. A jövőben a klub nagyobb hangsúlyt akar helyezni a fiatalok felépítésére és beépítésére, mert szükség van egy olyan fiókcsapatra, amelyben a felnőtteknél kevés, vagy minimális szerepet kapó játékosok játszhassanak. Még egy lépcső hiányzik ehhez, ez a feljutás a B-csoportba. Szóval ezt a négyes döntőt komolyan vesszük, így az U20-asok mennek Ceglédre, azaz Frank Áron, Rudner Gábor, Frikker Marcell és Csák Bence. Helyettük az U18-as csapatból nevezünk játékosokat Szombathelyen.” A sportvezető hozzátette, ez nem jelenti, hogy feladják a párharcot, hanem, hogy ezt a helyzetet máshogy nem tudják megoldani. Az elődöntő második, szolnoki meccsén a fent említett fiatalok közül Rudner Gábor és Frank Áron játszott, de pontot nem szereztek. A szombathelyiek az elődöntő első meccsén 78–65-re, a másodikon 87–71-re győztek az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS (június 7., péntek) 18.00: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Szolnoki Olaj KK  (Az állás: 2–0)

 Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.