UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-07 16:23

Kézilabda: a férfi juniorválogatott döntetlent játszott a szerbek elleni visszavágón

A Budaörs Városi Sportcsarnokban, a magyar junior férfi kézilabda-válogatott azok után játszott döntetlent felkészülési mérkőzésen a szerb együttessel pénteken, hogy a csütörtöki párharcon egygólos vereséget szenvedett.

Csütörtökön nagyon szoros meccsen nyert a Budaörs Városi Sportcsarnokban a szerb férfi junior kézilabda-válogatott a magyarokkal szemben (29−28). Igaz, a Gyurka János vezette alakulatból több meghatározó játékos is hiányzott: Máthé Dominikra, Rosta Miklósra, Szita Zoltánra és Ubornyák Dávidra nem számíthatott a szakvezetés, mivel ők jelenleg a felnőttválogatottban szerepelnek.

Papp Bence góljával kezdődött és zárult a magyar-szerb junior felkészülési mérkőzés visszavágója Forrás: EHF
Papp Bence góljával kezdődött és zárult a magyar-szerb junior felkészülési mérkőzés visszavágója Forrás: EHF
A visszavágóra szintén Budaörsön került sor, pénteken. Az első gólt Papp Bence szerezte, és egészen az ötödik percig uralta a játékot a magyar gárda; ekkor még kétgólos előnyben voltak a fiúk (5−3). A szerb együttes azonban ritmust váltott; Dosen, Ivanovics és Makszics találatával megfordították a párharcot. Mi több, a félidőig öt góllal húztak el (15−20). A felzárkózást Schäffer Zsolt kezdte a 39. percben (19−23). A magyar alakulat ekkor elkapta a fonalat, és Zsoltét követte Kerkovits Gyula, Borzas Uros, valamint Rozner Kevin gólja. Ismét érkezett Schäffer, ám ezúttal már az egyenlítő lövéssel a 45. percben (23−23). A hátralévő negyedórában fej fej mellett haladt a két egység; az előny viszont valahogy mindig a szerbeknél volt. Nevezhetjük a mérkőzést „keretesnek” is akár, mivel az első és az utolsó gólt is Papp jegyezte, ám ez utóbbival döntetlenre mentette az ütközetet (29−29). A férfi juniorválogatott a júliusi, spanyolországi U21-es világbajnokságra készül, ott a C csoportban szerepel majd Portugália, Horvátország, Brazília, Bahrein és Koszovó társaságában. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.