UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-06-09 14:43

Vízilabda: az UVSE felőrölte a KSI-t a fiú ifjúsági bajnokság döntőjében

Nem adott esélyt az UVSE a KSI-nek a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság fináléjának visszavágóján: Benedek Tibor együttese 14–7-re diadalmaskodott a Komjádi Uszodában.

Pedig a szombati odavágón úgy látszott a KSI uralhatja az aranypárharcot. A sportiskolások hazai pályán a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában 4–0-ra is vezettek, aztán viszont felébredt az UVSE, előbb visszajött a mérkőzésbe, majd 10–9-re meg is fordította a találkozót.

Az UVSE meggyőző produkcióval nyerte meg az ifjúsági bajnokságot Forrás: UVSE
Az UVSE meggyőző produkcióval nyerte meg az ifjúsági bajnokságot Forrás: UVSE
A visszavágón pedig Benedek Tibor együttese ott folytatta, ahol az első felvonás végén abbahagyta. Kezdettől fogva remekül védekeztek, szinte esélyt sem adtak a sportiskolásoknak, így nem csoda, hogy lényegében már az első félidőben eldöntötték a parázs hangulatú bajnoki finálét (9–4). A folytatásban ugyan próbálkozott becsülettel a KSI, de nem tudott felzárkózni. A kapuban Prágay remekelt, a mezőnyben pedig mindig volt egy sárgasapkás, aki villant egyet a támadások végén. 14–7-es sikerével az UVSE megérdemelten nyerte meg az ifjúsági korosztály bajnoki aranyérmét, Horváth János együttese pedig hiába győzte le kétszer is az alapszakaszban a legnagyobb riválisát, ezúttal ezüstérmes lett.

FIÚ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, DÖNTŐ UVSE–KSI SE 14–7 (3–1, 6–4, 3–1, 2–1) Gól: Konarik 4, Baksa, Vígvári Vendel 2-2, Aranyi, Dala, Molnár, Szieben, Sziládi, Vígvári Vince 1-1, ill. Bóbis 4, Dubinák, Lantos, Pető 1-1

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.