- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: a 100 m gyors hazai ifjúsági ranglistavezetője, Pap Bálint első világversenyeire készül

A debreceni, márciusi felnőtt országos bajnokságon hívta fel magára a figyelmet, amikor 100 m gyorson ranglistavezető időt úszott. Pap Bálint az Egri Úszó Klub 18 éves versenyzője az egyik délelőtti futamban 50.66-os időt repesztett, s ezzel a fináléba jutott, ahol a nyolcadik helyet szerezte meg.

Pap Bálint korosztályos csúcsa után a junior Eb-re és vb-re készül Forrás: MÚSZ [1]

Pap Bálint korosztályos csúcsa után a junior Eb-re és vb-re készül  •  Forrás: MÚSZ

Pedig nem élt meg egyszerű időszakot az ob-t megelőző hónapokban. Egészségügyi problémák miatt ugyanis csaknem fél évet kellett kihagynia. A kényszerpihenő alatt klubot is váltott: a Dunaharaszti MTK-tól Egerbe igazolt.

„Egyáltalán nem bántam meg a váltást, nagyon kedvesen fogadott itt mindenki. Szívproblémáim miatt nem volt egyszerű a visszatérés, de mindenfajta segítséget megkaptam. A felnőtt ob-n úszott időt már nagyon vártam, bizonyítani akartam a kihagyás után. Amikor sikerült, boldog voltam. Utána azonnal visszakerültem a válogatottba, és azt éreztem, hogy számolnak velem.”

Így utazott el a kaposvári ifjúsági országos bajnokságra, amelyen ugyan egyéniben nem diadalmaskodott, de erősen kivette a részét az Egri Úszó Klub pazar szerepléséből, amely az éremtáblázat első helyére repítette a Heves megyeieket.

„A medence, az uszoda nagyon jó volt. Ahogyan a csapat is kitűnően működött, remekül szerepeltünk a váltókban. Egyedül a 100 m gyorsot sajnálom, ott győzni szerettem volna, de a legjobb időmet nem úszták meg, így biztosan elindulhatok a júliusi junior Eb-n.”

Nemcsak a kazanyi kontinensviadalon, hanem a budapesti Duna Arénában rendezendő augusztusi junior-világbajnokságon is helye lesz a csapatban a 100 m gyors korosztályos idei hazai csúcstartójának.

„Az első nagy nemzetközi eseményemre készülök, és mindjárt kettőre. Egyelőre fáradtnak érzem magam, de végül is ez a jó. Júliusban és augusztusban szeretnék csúcsformába kerülni.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN  [2]a sportági aloldalunkon.