- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Cseheket vertek

A hazai csapat nem a teljes keretével készült az összecsapásra, ugyanis Máthé Dominikra, Rosta Miklósra, Szita Zoltánra nem számíthatott a szakvezetés, mivel ők ezzel a mérkőzéssel párhuzamon a felnőttek között “teljesítettek szolgálatot” a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, amelyet meg is nyertek, sőt, Máthé négy találatával a legeredményesebb magyar volt.

gyurka-juniorválogatott_511x365_acf_cropped [1]

A budaörsi csarnokban rendezett összecsapáson a magyarok Rozner Kevin és Csomor Tamás vezetésével jól kezdtek, és negyedóra játék után már négy góllal vezettek. A vendégek azonban nyolc perc alatt egyenlítettek, s ettől kezdve szoros volt a találkozó, melynek félidejében egygólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző (15-14).

A szünet után sokáig megmaradt a minimális különbség, majd egy jó részszakaszt követően hat és fél perccel a befejezés előtt Roznerék  négyre növelték (25-21). Ezt a magabiztos előnyt már nem is adta ki a kezéből a gárda, s végül 27-24-es győzelmet aratott. A legeredményesebb játékos Kecskés Dániel és Borzas Uros volt öt-öt góllal.

A férfi juniorválogatott a júliusi, spanyolországi U21-es világbajnokságra készül, ott a C csoportban szerepel majd Portugália, Horvátország, Brazília, Bahrein és Koszovó társaságában.
A két együttes csütörtökön 11 órától ismét megmérkőzik egymással.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN  [2]a sportági aloldalunkon