UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-06-12 14:09

Labdarúgás: a Fradi két meccsen tíz gólt szerzett a Vidi elleni U17-es osztályozón

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

Bár a Magyar Labdarúgó-szövetség már tervezi a jelenlegi rendszer átalakítását, a hatályos versenykiírás értelmében a kiemelt korosztályos bajnokságokban, az U16-os, az U17-es és az U19-es pontvadászatokban az első- és másodosztályú indulás jogát az is befolyásolja, mely csapatok végeznek az U17-es korosztályban az 1–6. hely valamelyikén. Amely kiemelt akadémia U17-es csapata a bajnokság legjobb hat csapata között végez, az az U16 és U19 közötti három korosztályban a következő idénytől is indíthat csapatot az élvonalban. Az U17-es és U16-os első osztályú bajnokság összesített utolsója kiesik, és az új idénytől mindegyik kiemelt korosztályban csak a II. osztályban indíthatja csapatait, miközben az U17-es másodosztály aranyérmese, idén a Vasas, feljut az élvonalba – mindhárom korosztályban. Az U17-es bajnokság 7. helyezettje pedig osztályozót vív a II. osztály ezüstérmesével a következő évad első osztályú szereplési jogáért, mindhárom korcsoportban. A Ferencváros egy éven belül másodszor zárt a 7. helyen az U17-es élvonalban, és kényszerült osztályozóra. Tavaly az Újpestet győzte le, idén pedig a Mol Vidit. Az első meccset múlt héten szombaton rendezték Fehérváron, a visszavágót pedig június 12-én, a Népligetben.

Az FTC az osztályozó mindkét meccsén  a Vidi fölé nőtt Fotó: fradi.hu
Az FTC az osztályozó mindkét meccsén a Vidi fölé nőtt Fotó: fradi.hu
A Fradi tulajdonképpen már az első meccsen eldöntötte az osztályozót ugyanis Katona Bálint három és az alapszakaszban az FTC legeredményesebb játékosaként, 12 góllal záró Burzi Alex egy találatával 4–1-re győzött. Ezek után a szerdai visszavágó már csak formaságnak tűnt, és a Fradi ezúttal is megszerezte a vezetést az első félidőben, egy szöglet utáni fejes góllal. A második félidő elején némi meglepetésre fordított a Vidi: Urbán Krisztián 11-essből talált be, majd Érczkövi Attila lőtt közelről a léc alá. Ezek után azonban már csak a Ferencváros szerzett gólt, méghozzá ötöt is. Ebből háromszor is szöglet után volt eredményes az FTC, két beadásból gólt fejeltek a hazaiak, egyszer pedig a lecsorgó labdából, talált be közelről Iyinbor Patrick Osagie. A Fradi a visszavágót 6–2-re, az osztályozót pedig összesítésben 10–3-mal nyerte meg,  és biztosította be első osztályú szereplését a következő idényre az U17-es mellett az U16-os és U19-es korosztályban is. Az U17-es bajnokságot egyébként a Honvéd nyerte meg (ahogy az U16-ost is, míg az U19-ben az MTK végzett az élen).

U17-ES OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ Ferencváros–Mol Vidi 6–2 A Ferencváros 10–3-as összesítéssel nyerte meg a párharcot és maradt benn az I. osztályban.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.