UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-13 20:22

Kézilabda: simán verték a szlovénokat a serdülő fiúk

A szoros első negyedóra után egyértelmű, kilencgólos győzelmet aratott a fiú serdülő kézilabda-válogatott a szlovénok elleni, balatonboglári dupla edzőmeccs első felvonásán.

Néhány héten belül az első jelentős nemzetközi tornáján vesz részt a fiú serdülő kézilabda-válogatott. Kopornyik Zsolt együttese július 1-5. között az úgynevezett nyílt U17-es Európa-bajnokságon vesz részt a svédországi Göteborgban. A felkészülés egyik utolsó állomásán a szlovénokkal játszik dupla rangadót a társaság Balatonbogláron.

Fazekas Gergő három góllal járult hozzá a szlovének legyőzéséhez Forrás: MKSZ
Fazekas Gergő három góllal járult hozzá a szlovének legyőzéséhez Forrás: MKSZ
Az első találkozó startja szorosan alakult, az első negyedóra után 10–10-re álltak a felek, de következő percekben kitűnő szériát produkált a magyar csapat, egy csapásra nyolc góllal elhúzott, és a félidő hátralévő részében mindössze egyetlen gólt kapott, így kényelmes helyzetbe került a szünet előtt (20–11). Az ellenfélnek a folytatásban sem volt reális esélye arra, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, tizenkét góllal is vezettek a mieink. Az utolsó négyperces gólcsend miatt viszont „csak” 34–25-ös siker lett a vége. Pénteken délelőtt 11 órától ismét összecsap a két válogatott a Nemzeti Kézilabda Akadémia csarnokában.

FIÚ SERDÜLŐ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BALATONBOGLÁR Magyarország–Szlovénia 34–25 (20–11) A magyar gólszerzők: Bakos, Ilic, Imre, Lukács, Nkousa 4-4, Fazekas, Ónodi Jánoskuti 3-3, Papp B., Papp T. 2-2, Karari, Krakovszki, Ludmán, Temesvári 1-1

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.