UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-06-14 20:50

Háromgólos előnnyel várja az FTC elleni döntő visszavágóját a KSI SE fiú serdülő vízilabdacsapata

Pető Attila féltucat találatának köszönhetően a KSI SE háromgólos előnyre tett szert az FTC otthonában a serdülő fiúk bajnoki döntőjének első mérkőzésén.

ftc vízilabda
ftc vízilabda
Már mindenhol bajnokot avattak a korosztályos vízilabda-bajnokságokban, egyedül a serdülő fiúk döntője maradt hátra, melyben az FTC-Telekom és a KSI SE érdekelt. A Horváth Dániel vezette KSI az alapszakasz 26 mérkőzéséből csupán egyet, a Ferencváros ellenit veszítette el idegenben 8–5-re, Nyéki Balázs zöld-fehér legénysége viszont a KSI otthonában elszenvedett 11–9-es zakója mellett a BVSC vendégeként is kikapott, így második helyen zárta az alapszakaszt, ami azt eredményezte, hogy ő rendezhette meg a bajnoki döntő első meccsét, azaz odavágóját a Népligetben. A 19 órakor kezdődő összecsapásból alig több mint egy perc telt el, amikor Várkonyi Ádám szabaddobásból vezetéshez juttatta az FTC-t. A másik oldalon Lantos István és Gábor Lőrinc válaszolt akcióból, Nyíri Gábor azonban egy büntetőt értékesített a hazaiaknak (2–2). A következő támadásból Pető Attila a KSI-nek is kiharcolt egy ötméterest, amit Dubinák Szabolcs vágott a kapuba, Böröczky Marcell azonban másfél perccel a negyed vége előtt visszazárkóztatta az Ferencvárost (3–3). A második negyedben bekezdtek a látogatók, Pető ezúttal maga vállalta el, és lőtte be a kikapart büntetőjét, majd akcióból is megrezegtette a hálót. Az FTC próbálkozott, de vagy kimaradt a lövés, vagy támadóhibát fújtak a játékvezetők, gólt sehogy sem sikerült szerezni. A KSI-nek viszont igen. Lantos megúszott, és bedobta. Ekkor Nyéki Balázs időt kért, de a következő akciónál Pető elhappolta a labdát a vendéglátók elől, majd az ellentámadás végén már emberelőnyös gólt szerzett. Fél perccel a félidő előtt Vass Benedek gondoskodott róla, hogy a hazaiak ne maradjanak találat nélkül a második negyedben. Ötméteresből szépített (4–7). A harmadik játékrész elején gyorsan kapaszkodnia kellett az FTC-nek. Ezt meg is tette, hiszen egymást követő két emberelőnyből is betalált. A labda előbb Klár Gergely, aztán Várkonyi kezéből jutott a kapuba. Dubinák csak fél percre állította vissza a KSI kétgólos vezetését, Spitz Márk kiállítást harcolt ki a hazaiaknak, majd ő maga szerzett gólt az előnyös szituációból. Spitz lövőkedve ezt követően megjött, ám mégis Pető alakított az álláson (7–9). A zárónegyedet Pető ott folytatta, ahol az előzőt abbahagyta. Rajta kívül Lantos is újabb gólt dobott. Az FTC részéről Várkonyi szépített, de a negyed felénél megint jött Pető (8–12). 1 perc 35 másodperccel a meccs vége előtt Zetkó Szabolcs meglőtte az FTC kilencedik találatát is, többre azonban egyik csapatnak sem maradt ideje – talán ereje sem. A KSI SE idegenben 12–9-re győzte le a Ferencvárost, a vendégek sikeréhez nagyban hozzájárult a csapata góljainak felét szerző Pető Attila. A visszavágót holnap 16 órakor rendezik a Margitszigeten.

FIÚ SERDÜLŐ BAJNOKSÁG, DÖNTŐ FTC-TELEKOM–KSI SE 9–12 (3–3, 1–4, 3–2, 2–3) Gól: Várkonyi 3, Nyíri, Böröczky, Klár, Spitz, Vass, Zetkó 1-1, ill. Pető 6, Lantos 3, Dubinák 2, Gábor 1

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.