UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-06-15 18:13

Elképesztő fordítás: ledolgozta hátrányát, és büntetőkkel bajnok az FTC serdülő vízilabdacsapata

A kétmeccses döntő háromnegyedénél ötgólos is volt a KSI SE előnye a Ferencvárossal szemben, azonban az FTC a visszavágó második félidejében fantasztikusan hajrázott, Várkonyi Ádám segítségével ledolgozta hátrányát, és büntetőkkel megnyerte a fiúk serdülőbajnokságát.

Háromgólos előnyről várta a serdülő fiúk bajnoki döntőjének visszavágóját a KSI SE. Horváth Dániel csapata tegnap a Népligetben a hat gólt szerző Pető Attilának is köszönhetően 12–9-re győzte le a Nyéki Balázs és Varga Dániel edzette FTC-Telekomot. A zöld-fehérekre így nem várt könnyű feladat ma a Margitszigeten, ha még szorossá kívánta tenni az aranyért zajló csata hajráját. Persze, ez a különbség még a KSI-nek sem jelentett biztos bajnoki címet. Ehhez mérten Pető nyitotta meg a gólok sorát, büntetőből szerzett vezetést a hazaiaknak. Vass Benedek megúszásból egyenlített, Mészáros Márk emberelőnyös találatával azonban újra a KSI-nél volt az előny. A Ferencvárosból Várkonyi Ádám és Spitz Márk talált kapuba. A negyed utolsó gólja ötméteresből Pető nevéhez fűződik (3–3).

fradi vizi
fradi vizi
A második negyedben Gábor Lőrinc összesítésben újra négyre növelte a KSI előnyét, Szabó II. Bence a másik oldalon emberelőnyből háromra szabályozta vissza. A félidő előtt azonban Gábor és Pető is újra megvillant (6–4).
ftc vizilabda.jpg7
ftc vizilabda.jpg7
Ha valamikor, akkor ebben a pillanatban kellett váltania az FTC-nek, hogy ne dőljön el ideje korán a bajnoki cím sorsa. És a Ferencváros váltott. Na meg Várkonyi, aki négy perc alatt megfordította az állást. Egyet szabaddobásból, egyet akcióból, egyet büntetőből lőtt (6–7). A negyedik negyedben az FTC folytatta ámokfutását. Gál Sándor megúszott, és már kettővel mentek a vendégek. Várkonyi ötméteresből, három perccel a végső dudaszó előtt ledolgozta a hátrányt (6–9). Elképesztően izgalmas 180 másodperc következett, egy újabb találat gyakorlatilag az aranyérmet jelentette volna az együtteseknek, de a labda sehogy sem jutott be a kapuba. Véget ért a mérkőzés, azaz csak annak a játékideje, mivel a szabályok szerint az összevetésben nem számít az idegenben szerzett találatok száma. Ötméteresek következtek. Oly sokszor emlegetik fel a sportban a lélektani előny fogalmát. Most ez az előny a hátrányát ledolgozó Ferencvárosnál volt. A büntetők során Nagy Ákos és Országh Mihály is hibázott a KSI-ből, a vendégektől viszont csak Spitz rontott. A mindent eldöntő ötméterest Vass Benedek zúdította a hálóba, ez a momentum jelentette az FTC-Telekom fiú serdülőcsapatának bajnoki címét. A Ferencváros legjobbjának a hat gólt szerző Várkonyi Ádám bizonyult, de a siker érdeme elsősorban azé a csapaté, amelyik a visszavágó második félidejében nem engedte gólt szerezni a KSI-t, és végül ledolgozta tetemesnek tűnő hátrányát a döntőben.

FIÚ SERDÜLŐBAJNOKSÁG, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS KSI SE–FTC-TELEKOM 6–9 (3–3, 3–1, 0–3, 0–2) büntetők után: 9–13 Gól: Pető 4, Gábor 3, Mészáros, Dubinák 1-1, ill. Várkonyi 6, Vass, Szabó II. 2, Gál, Nyíri 1-1

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.