UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-06-18 13:34

Labdarúgás: a spanyol U21-es válogatott sztárja sajtóhírek szerint távozik Madridból

Az olaszországi U21-es Európa-bajnokság eddigi legszebb gólját szerző Dani Ceballos minden bizonnyal eligazol a Real Madridból, miután megromlott a viszonya Zinédine Zidane vezetőedzővel – számol be róla a Nemzeti Sport weboldala.

A 23 éves spanyol középpályás korábban többször hangoztatta már, hogy nem elégedett azzal a kevés lehetőséggel, amit a francia mestertől kap. Ugyan az előző szezonban 23 mérkőzésen berámolt 3 gólt, amióta újra az egykori aranylabdás irányítja a gárdát, látványosan visszaestek Ceballos pályán töltött percei. Sajtóhírek szerint mindkét fél hajlik a váltásra. Legalábbis erre enged következtetni a játékos egyik sokatmondó nyilatkozata: „Ne aggódjon, főnök, én sem akarok önnel dolgozni!”

Nyelvet nyújt aranylabdás mesterére Dani Ceballos? Fotó: Marcel Guillén
Nyelvet nyújt aranylabdás mesterére Dani Ceballos? Fotó: Marcel Guillén
Ceballos 2017-ben az U21-es Eb legjobb játékosa lett – ebben az évben szerződtette is a Real Madrid, összesen 56 tétmérkőzésen 5 gólt és 2 gólpasszt tett a közösbe. Állítólag a Bajnokok Ligája-döntőben alulmaradó Tottenham szívesen látná a soraiban a jelenleg is zajló U21-es Európa-bajnokság egyik legnagyobb sztárját. A La Roja üdvöskéje lehet az első, akit kétszer is az utánpótlástorna MVP-jének választanak. Florentino Perez, a Blancók elnöke az elmúlt években számtalan tehetséges fiatalt vásárolt, a klub jelentősen változtatott az átigazolási politikáján, hiszen a galaktikus sztárok helyett inkább a jövő csillagaiból szemezgetett. Idén nyáron megszerezték a 21 éves brazil védőt, a Copa Americán is szereplő Éder Militaót, valamint a „japán Messit”, Takefusa Kubot. Illetve korábban az is biztossá vált, hogy a brazil Rodrygo is most csatlakozik a királyi gárda keretéhez. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.