UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-06-19 09:03

Kiütéses román és drámai francia győzelem az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon

A C csoport küzdelmei is megkezdődtek az Olaszországban zajló U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon: Románia némi meglepetésre 4–1-re kiütötte Horvátországot, míg Anglia drámai meccsen 2–1-re kikapott Franciaországtól.

u21 sport.ro
u21 sport.ro
Nagyszerűen kezdett Románia a horvátok ellen. George Puscas tizenegyesével már a 11. percben vezetett (a Palermo támadója egy héttel korábban még Málta ellen duplázott a felnőttválogatottban), majd három perccel később, Josip Posavec kapus hibája után Gheorghe Hagi fia, Ianis duplázta meg az előnyt (2–0) – számol be az nso.hu. A horvátok ugyan gyorsan szépítettek, ám a második félidőben a román válogatott eldöntötte a találkozó sorsát: egy eladott labda után érkezett a harmadik gól, végezetül a csereként beálló Adrian Petre stukkolása tette teljessé Románia első U21-es Eb-győzelmét (4–1).
u21 afp
u21 afp
A játéknap, s talán a csoportkör egyik legjobban várt összecsapása Anglia és Franciaország találkozója volt. Az angolok már a mérkőzés elején megszerezhették volna a vezetést, mégis örülniük kellett, hogy döntetlennel vonulhattak pihenőre, a franciák ugyanis tizenegyest hibáztak Moussa Dembélé révén. A szünet után felgyorsultak az események, a Manchester Cityben futballozó Phil Foden szépségdíjas szólógólt szerzett (1–0), de gyorsan jött a feketeleves: Hamza Choudhury csúnyán beleszállt Jonathan Bambába, akit le kellett cserélni, a Leicester City játékosát viszont kiállították, ráadásul Franciaország újabb büntetőhöz jutott. Ezúttal Houssem Aouar állt a labda mögé, s bár ő pontosabban célzott csapattársánál, a labda a bal kapufáról visszapattant hozzá, így kétszeri érintés miatt az angolok jöhettek szabadrúgással. Ám a slusszpoén még hátravolt: Jonathan Ikoné lövése utat talált a rövid alsóba, és az utolsó percben a győzelem is meglett a franciáknak, bár ehhez szerencse is kellett: a menteni igyekvő Aaron Wan-Bissaka a saját kapujába lőtte a labdát (1–2). A franciák közel négyszer több lehetőséget alakítottak ki a kaput mindössze egyszer eltaláló angoloknál, s végül a hajrában szerzett gólokkal megfordították a meccset, egyúttal fontos lépést tettek a továbbjutás felé – írja az nso.hu.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, OLASZORSZÁG C-CSOPORT, 1. FORDULÓ Románia–Horvátország 4–1 (Puscas 11. – 11-esből, Hagi 14., Baluta 66., Petre 93., ill. Vlasic 18.) Anglia–Franciaország 1–2 (Foden 54., ill. Ikoné 89., Wan-Bissaka 95. – öngól)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.