UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-21 15:52

Az ifjúsági válogatott vezéregyénisége, Bálint Bence Tatabányán, immár a felnőtt NB I-ben folytatja

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

Az elmúlt NB I-es évadban bajnoki bronzérmes Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata a Nemzeti Kézilabda Akadémiából szerződtetett új játékost. A 193 centis, 19 éves, dabasi születésű irányító-átlövő, Bálint Bence gyakorlatilag már tavaly is a klub játékosa volt, akkor négy évre kötelezte el magát a „kék Tigrisekhez”.

A 19 éves Bálint Bence a Grundfos Tatabánya együttesében folytatja Forrás: EHF
A 19 éves Bálint Bence a Grundfos Tatabánya együttesében folytatja Forrás: EHF
Az érettségi vizsgák miatt azonban az ifjúsági válogatottban meghatározó játékos lehúzott még egy évet Balatonbogláron, s csak idén nyáron költözik Tatabányára. Az ígéretes sportolóra az élvonalbeli gárda vezetőedzője, Vladan Matics figyelt fel egy ifjúsági mérkőzésen. Akkor elbeszélgettek a kézilabdázóval, aki gyorsan igent mondott a megkeresésre.
„Óriási megtiszteltetés és öröm, hogy a Grundfos Tatabányához kerülhettem – fogalmazott az irányító-átlövő új klubja honlapjának. – Ez a legjobb dolog, ami történhetett velem. Csak az a baj, hogy időközben elszakadt a térdemben a keresztszalag, ezért csúszni fog az első fellépésem, szerintem januártól leszek százszázalékos. Ezután minél hamarabb szeretném kiérdemelni a klubvezetés bizalmát, és minél gyorsabban kiharcolni a csapatba kerülést. Aztán idővel, remélem a felnőttválogatottságot is elérem.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.