UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-06-22 14:26

Élete legjobb WTCR-eredményét érte el Tassi Attila (20) Németországban

Felemásan alakult Tassi Attilának a túraautó-világkupa két szombati futama a legendás Nordschleifén. A Honda 20 esztendős magyar pilótája előbb eddigi WTCR-pályafutása legjobb eredményét elérve ötödik lett, majd a későbbi futamon negyedik pozícióból technikai hiba miatt kiesett.

A zöld pokolból a mennybe. A második futam első körének közepéig így nézett ki Tassi Attila hétvégéje. A 20 esztendős magyar pilóta remek rajtot vett és a nyolcadik pozícióból startolva már a negyedik helyen autózott, amikor egyszer csak lelassult az autója, majd füstölögve megállt a fűben. A Honda nem bírta a híres 25 kilométeres Nordschleife jelentette kihívást… A pályáról sok mindent elárul, hogy az autó mentése közben Tassi a telefonját szedte ki az autó hátuljából. A szintkülönbségek és az erdősség miatt a csapatok által használt rádiók a Nordschleife egy-egy szakaszán nem is működnek, így aztán telefonokon keresztül kommunikálnak a pilóták a bokszutcával. Belsőkamerás felvétel az időmérőről... (…) Bő fél órával korábban viszont még nagyon boldog lehetett a magyar pilóta, aki a harmadik rajthelyét ugyan nem tudta megőrizni, de így is ötödikként ért célba a szombati első versenyen. Korábban a Hungaroringen elért 8. helye volt a legjobb, így új egyéni csúcsot ért el.

Tassi Attila élete legjobb eredményét érte el a WTCR-ben Forrás: Tassi Attila FB-oldal
Tassi Attila élete legjobb eredményét érte el a WTCR-ben Forrás: Tassi Attila FB-oldal
Tassi a teljes hétvégét így egy ötödik és egy huszadik hellyel, valamint egy önhibáján kívüli kieséssel zárta. A Honda versenyzőjének így már 27 pontja van összetettben és elmozdult a világkupa-sorozat összetettjének utolsó helyéről. A hétvége első, még pénteken rendezett versenyét egyébként a sorozat másik állandó magyar résztvevője, Michelisz Norbert (34) nyerte. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.