UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-22 16:25

Kézilabda: második nekifutásra nyertek a serdülő fiúk a németországi tornán; hibátlanok maradtak a junior lányok

Az első napon elszenvedett vereség után javított a németországi felkészülési tornán a fiú serdülő kézilabda-válogatott, Kopronyik Zsolt együttese hat góllal győzte le a holland csapatot. Eközben Siófokon a junior lányok újra kiütötték a szlovénokat.

A házigazda német csapattól szenvedett vereséget a fiú serdülő kézilabda-válogatott a Duisburgban zajló, Ruhr Games elnevezésű nemzetközi torna nyitó napján. Szombat kora délután a holland gárda várt Kopornyik Zsolt együttesére, amely elsősorban a július 1-jén kezdődő, svédországi U17-es nyílt Európa-bajnokságra készül.

Lukács Péter kiváló játékkal vette ki a részét a hollandok legyőzéséből Forrás: MKSZ
Lukács Péter kiváló játékkal vette ki a részét a hollandok legyőzéséből Forrás: MKSZ
A magyar csapat tökéletesen ellentétes mérkőzést játszott, mint a németek ellen. Az első félidőben gyakorlatilag végig dominált, nem engedte ki a vezetést a kezéből, így a szünetre viszonylag stabil, de kényelmesnek azért nem mondható háromgólos magyar előnnyel vonulhattak a felek (15–12). A folytatásban időnként voltak fellángolásai a holland csapatnak, de valós veszélyt nem jelentettek a mieinkre, mindvégig egyértelmű volt, hogy ezúttal a magyar válogatott a jobb, s 25–19-re győzött. Ki kell emelni a társaság remek védekezését, miután húsz gól alatt tartotta a riválist. Vasárnap délelőtt 11-től a torna utolsó meccsén a portugálokkal játszik az együttes.

RUHR GAMES, FIÚ U17-ES NEMZETKÖZI TORNA, DUISBURG (NÉMETORSZÁG) Magyarország–Hollandia 25–19 (12–9)

A visszatérő Kuczora Csenge hatszor talált be a szlovén kapuba Fotó: Norbert Barczyk/PressFocus
A visszatérő Kuczora Csenge hatszor talált be a szlovén kapuba Fotó: Norbert Barczyk/PressFocus
A pénteki huszonegy gólos magyar siker után még egyszer egymásnak feszült Siófokon a magyar és a szlovén leány juniorválogatott. És nem meglepő, hogy ezúttal sem a győztes kiléte, hanem csupán a siker mértéke volt kérdéses. 11–3-as első negyedórával kezdett a magyar csapat, vagyis már a mérkőzés első szakaszában elintézte a lényegesen gyengébb játékerőt képviselő riválist. Ezek után talán meglepő, hogy a félidő hátralévő részét megnyerték a szlovénok, és a szünetre feljöttek hét gólra (15–8). A fordulás után aztán újra elkezdett nyílni az olló, csak nőtt és nőtt a különbség a felek között. A mérkőzés végére a magyar csapat, az odavágóhoz hasonlóan elérte a 39 találatot, igaz ezúttal „csak” tizenhat gólt tettek közé a magyar lányok. Golovin Vlagyimir csapata ezzel búcsúzik a Balaton-parttól és Érden folytatja a felkészülését, ahol a jövő héten csütörtöktől Négy Nemzet-tornán vesz részt a holland, a horvát és a szlovák válogatott társaságában.

LEÁNY U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, SIÓFOK Magyarország–Szlovénia 39–23 (15–8)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.