UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-06-23 13:40

Mindent elsöpörtek az UTE versenyzői a serdülő úszó ob-n

Elképesztő újpesti fölényt hozott a serdülő úszók országos bajnoksága: az UTE sportolói tizenhárom aranyérmet vihettek haza Kecskemétről, ebből legeredményesebb versenyzőjük, Kós Hubert tízben is főszerepet játszott.

A bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál főpróbájaként rendezték meg az idén a serdülők országos bajnokságát. Úszásban ugyanis ennek a korosztálynak a versenyzői, vagyis az U16-os fiúk és az U15-ös lányok vesznek részt az év egyik legfontosabb utánpótlás-eseményén.

Kós Hubert háton, pillangón és vegyesen is megállíthatatlan volt a serdülő ob-n Forrás: MÚSZ
Kós Hubert háton, pillangón és vegyesen is megállíthatatlan volt a serdülő ob-n Forrás: MÚSZ
A négynapos kecskeméti viadalon domináltak az UTE sportolói, akik tizenhárom aranyéremmel toronymagasan az éremtáblázat és a pontverseny élén végeztek. Nem mellesleg 16 éves versenyzőjük, Kós Hubert főszereplésével, aki – egyéniben és a váltókban – összesen tíz elsőségből vette ki a részét.  Háton, pillangón és vegyesen pedig egész egyszerűen verhetetlen volt. Azaz minden jel arra utal, hogy a fővárosi sportoló a július 21-én kezdődő EYOF-ra kiváló formában utazik és a magyar küldöttség elsőszámú versenyzője lehet. És teljesen megérdemelten ugorhat vízbe az augusztus végi junior-világbajnokságon is a Duna Arénában. Az utanpotlassport.hu még februárban látogatta meg edzésen a magyar úszósport egyik legnagyobb ígéretét, akkor edzője, Magyarorvits Zoltán – akivel hat éve dolgoznak együtt – így nyilatkozott róla. „Hubert az ideális úszó. Időnként még úgy kell visszafogni, hogy ne vigye túlzásba a munkát, és ne legyen túledzve. Minden tanítványomat eleinte a vegyesre készítem fel, és csak később dől el, melyik úszásnemet favorizálja, az ő esetében viszont szinte annyira jól működött minden, hogy az maradt a fő száma. De kitűnő eredményei vannak háton és pillangón is. Remek adottságokkal bír, a képességei alapján minden megvan benne ahhoz, hogy klasszis versenyzővé váljon.” Kós mellett a fiúk mezőnyéből Betlehem Dávidot érdemes kiemelni, az Europtec ZÚK úszója három számban 400, 800 és 1500 m gyorson is diadalmaskodott. Míg a lányok között a Hód Úszó SE versenyzője, Ugrai Panna négy, míg Nyirádi Réka (Bohóchal Egyesület) és Szimcsák Mira (Jövő SC) három-három számban győzött. Az egyesületek versengésében az éremtáblázaton a Hód Úszó SE, a pontversenyben pedig a BVSC-Zugló szakosztálya követte az újpestieket. ÉREMTÁBLÁZAT:
1. UTE 13 4 4
2. Hód Úszó SE 4 0 1
3. Jövő SC 3 5 2
4. Bácsvíz KVSC 3 1 3
Részletes eredmények: ITT További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.