UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-06-24 08:01

Labdarúgás: Németország csoportelsőként továbbjutott, Ausztria és Dánia kiesett

Az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon, a B-csoport utolsó fordulója előtt az volt a kérdés, hogy az első két meccsét megnyerő Németország megőrzi-e az első helyét Ausztria ellen. Nos, az 1–1-es döntetlennel ez sikerült, a németek csoportelsőként jutottak a legjobb négy közé, a dánok pedig hiába verték meg a szerbeket, már biztosan nem lehetnek legjobb másodikak.

A németek Gian-Luca Waldschmidt bombagóljának köszönhetően hamar megszerezték a vezetést Ausztria ellen az U21-es Eb B-csoportjának utolsó fordulójában. Ez volt a freiburgi csatár ötödik gólja az Eb-n, és vezeti a góllövőlistát. Az osztrák válogatott Kevin Danso büntetőből szerzett góljával tíz perccel később, a 24. percben válaszolni tudott.

Németország az Ausztria elleni döntetlennel megnyerte a csoportját Fotó: UEFA
Németország az Ausztria elleni döntetlennel megnyerte a csoportját Fotó: UEFA
Ezt követően mindkét csapat alakított ki helyzeteket, az osztrákok ötször, a németek négyszer találták el a kaput, 14, illetve 11 próbálkozósból. Gól azonban már nem született, így 1–1-es döntetlennel zárult a mérkőzés. Ezzel az eredménnyel Németország csoportelsőként jutott tovább, Ausztria négy ponttal búcsúzott a tornától. A csoport másik meccsén Dánia 2–0-ra győzött a biztos kieső, Ausztria és Németország ellen összesen nyolc gólt kapott Szerbia ellen. A dánoknak a Borussia Dortmund fiatal szélsője, Jacob Bruun Larsen szerezte meg a vezetést a 21. percben: a bal szélről, nyolc méterről, éles szögből a kapu hosszú oldalába lőtt. A második játékrész elején Jacob Rasmussen is betalált: laposan középre lőtt jobb oldali szögletre érkezett, az egyik védő lyukat rúgott, így hét méterről, középről nem volt nehéz dolga. Később kiderült, ezzel pedig ki is alakította a 2–0-ás végeredményt. A dánoknak azonban még egy gól hiányzott ahhoz, hogy életben tartsák a továbbjutási reményüket, ugyanis hiába végeztek ezzel a sikerrel a 2. helyen, a másodikak összevetésében az A-csoportban második, házigazda Olaszország ugyancsak hat ponttal, de plusz hármas gólkülönbséggel már biztosan előttük zár (a dánok gólkülönbsége plusz kettes), és a három csoportgyőztes mellett csak a legjobb 2. helyezett juthat be a legjobb négy közé. Ráadásul a C-csoportban csak hétfőn fejeződnek be a küzdelemnek, ha például az ott jelenleg az első és második helyen álló Románia, Franciaország kettős ikszel egymással, akkor az olaszok sem jutnak tovább, de Olaszország egy- vagy kétgólos román vereség esetén is búcsúzik. Az olaszok szombaton a spanyolok mögött zártak az A-csoport 2. helyén, viszont az biztos, hogy Németország és Spanyolország csak a döntőben találkozhat egymással, mert nem azonos ágon szerepelnek.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, OLASZORSZÁG CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ B-CSOPORT Ausztria–Németország 1–1 (K. Danso 24. – 11-esből., ill. G. Waldschmidt 14.) Dánia–Szerbia 2–0 (J. Bruun Larsen 21., J. Rasmussen 51.) A B-csoport végeredménye: 1. Németország 7 pont 2. Dánia 6 pont, 3. Ausztria 4 pont, 4. Szerbia 0 pont.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.