UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-24 20:02

Strandkézi: kedden utaznak a korosztályos válogatottak az U17-es Eb-re

Alig pár nap van hátra az U17-es strandkézilabda Európa-bajnokság rajtjáig, amelyen a magyar együttesek az elmúlt évek tapasztalata alapján dobogóra esélyesnek számítanak.

Csütörtökön az utánpótláskorú kézilabdázók legfontosabb idei eseménye kezdődik a lengyelországi Stare Jablonkiban. A magyar csapatok hagyományosan jól szerepelnek a korosztályos kontinenstornákon, két éve az U17-es Eb-n a fiúk ezüstérmesek lettek, míg a tavalyi U18-as Európa-bajnokságot a lányok megnyerték.

A tavalyi U18-as Eb-n aranyérmet nyertek a magyar lányok Fotó: Szalmás Péter/MOB
A tavalyi U18-as Eb-n aranyérmet nyertek a magyar lányok Fotó: Szalmás Péter/MOB
Az idei tornára nehéz megjósolni az esélyeket, hiszen az összes válogatott az első nagy tornájára készül. Erről a fiúk vezetőedzője, Penszki Gergely nyilatkozott korábban honlapunknak. „Nehéz megítélni, hogy hol tartunk a nemzetközi mezőnyben. A magyar bajnokságon versenyen kívül hatból hat mérkőzést megnyertünk, de hogy valójában mire vagyunk képesek, az csak Lengyelországban fog kiderülni.” Ami biztos, hogy a nyitómeccset július 27-én, a döntőt pedig 30-án, vasárnap rendezik. A magyar fiúk a spanyolokkal, a franciákkal és a szlovákokkal, míg a lányok a horvátokkal, a lengyelekkel és szintén a szlovákokkal kerültek egy csoportba. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.