UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-25 16:21

Kézilabda: több mint százötven kisdiák lepte el a NEKA idei nyári táborát

Az idén is nagy népszerűségnek örvend a Nemzeti Kézilabda Akadémia nyári tábora. A több mint százötven kisdiák a klub szakemberei által vezényelt edzéseken vehetnek részt, emellett pedig számos szabadidős program közül válogathatnak – számolt be a neka.hu.

A fiatalok változatos programok részesei lehetnek, hiszen nemcsak az akadémia szakemberei által tartott edzéseken vehetnek részt, de különféle szabadidős programok közül is válogathatnak. A lakófalu Balaton-parti természetes adottságát és a jó időt maradéktalanul kihasználva a fürdőzés jelenti a legkedveltebb időtöltést, ám a buborék élményfürdő, a kilátó, a bobpálya és a hajókirándulás is mosolyt csalt a tíz-tizenötéves gyermekek arcára.

Hajdu Janos és a fiatalok Forrás: neka.hu
Hajdu Janos és a fiatalok Forrás: neka.hu
A tavasszal, a 2006-os és 2007-es korosztályok számára első ízben meghirdetett nyílt tábor valamennyi helye gyorsan betelt. Az immáron hagyományosnak számító, a játékosmegfigyelők által invitált fiatalok keretébe ugyanakkor néhány idősebb, ám tehetségesnek ígérkező kézilabdázó is befért. − Feladatunknak érezzük a sportág népszerűsítését a fiatalok körében, annál pedig mivel is lehetne jobban felkelteni az érdeklődésüket, ha a NEKA kiváló körülményei között, a  legjobb hazai utánpótlás-nevelő edzőktől személyesen tanulhatják a kézilabdázás alapjait – beszélt a tábor jelentőségéről honlapunknak Hajdu János, a Nemzeti Kézilabda Akadémia sportszakmai vezetője. – Ezt egyébként is egyik  fontos küldetésünknek tartjuk. Másrészt pedig szemezgetünk a gyerekek közül, nagyon sok korábbi táborozó ma már az akadémia növendéke.  A több mint négy évtizedes edzői pályafutása során klub- és válogatottedzőként egyaránt sikeres szakember szerint már egy ötnapos táborozás során is sokat fejlődhetnek a fiatalok, hiszen ebben a fogékony életkorban, mint a szivacs, úgy szívják magukba a tudást. − Az ide érkező gyerekek előképzettsége között igen nagy különbségek vannak, nekünk kell megtalálnunk a helyes arányokat az általuk megoldható, ugyanakkor a fejlesztéshez megfelelően bonyolult gyakorlatok között. Ennek ellenére már az első gyakorlás is élmény volt velük, hiszen csillogott a szemük. Az pedig külön jutalom a számomra, hogy olyan gyerekeknek sikerült az edzés végére tökéletesen végrehajtaniuk az általam kért gyakorlatokat, akikről az első percekben azt hittem, hogy a labdát sem fogják tudni visszaadni. De, mint már említettem, ebben a korban hihetetlen gyorsasággal lehet eredményeket elérni, hogy ha kellő szakértelemmel foglalkozunk velükfoglalta össze az első nap tapasztalatait Hajdu János a neka.hu-nak. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.