UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-06-25 08:49

Labdarúgás: Románia Franciaországot és Angliát megelőzve csoportgyőztes az U21-es Eb-n és olimpiai résztvevő

Az olaszországi U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságon kialakult a legjobb négy mezőnye. A C-csoportot Románia nyerte meg, miután gól nélküli döntetlent játszott Franciaországgal, ezzel mindkét csapat továbbjutott és olimpiai kvótát szerzett Tokióra.

Az olaszországi U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság C-csoportjában, az utolsó fordulóban a hatpontos Románia a meccs előtt szintén hibátlan Franciaországgal találkozott, a románok jobb gólkülönbségüknek köszönhetően (plusz öt, a franciáké plusz három volt) az első helyről várhatták az utolsó fordulót.

Rus Adrián (18) és társai csoportelsőséget és olimpiai részvételt ünnepelhettek Fotó: uefa.com
Rus Adrián (18) és társai csoportelsőséget és olimpiai részvételt ünnepelhettek Fotó: uefa.com
A román–francia meccshez mindkét csapat úgy állhatott hozzá, hogy döntetlen esetén Románia és Franciaország is továbbjut hét-hét ponttal, az előbbi csoportelsőként, utóbbi legjobb másodikként. Ez pedig azt is jelentette, hogy döntetlen esetén már a csoportkör után búcsúzik a házigazda Olaszország, amely a C-csoport zárása előtt még vezette a legjobb 2. helyezettek összevetését. Mint ismert, a csoportokból az első helyezettek jutottak be a legjobb négy közé, valamint a három csoport legjobb második helyezettje. Olaszország leginkább abban reménykedhetett, hogy a románok legyőzik a franciákat, ebben az esetben a házigazda jutott volna tovább legjobb másodikként, de a játék képe alapján erre nem sok esély volt. Nagyon látszott ugyanis, hogy egyik csapat sem harcol, hogy megnyerje a találkozót, a döntetlen mindkét gárdának tökéletesen megfelelt. Mi sem árulkodik erről jobban, minthogy egyik együttesnek sem volt kaput eltaláló lövése (az uefa.com statisztikái szerint), márpedig anélkül szinte lehetetlen győzni. A meccs legnagyobb helyzete a magyar nemzetiségű, korábban Balmazújvárosban futballozó, sajtóhírek szerint a Mol Vidihez tartó Rus Adrián fejese után alakult ki. A védő az első meccsét játszotta az Eb-n, kezdőként végig a pályán volt. A gól nélküli döntetlennel Románia megnyerte a C-csoportot és a négy között Németországgal találkozik majd június 27-én 18 órától Bolognában,  míg a Spanyolország–Franciaország elődöntőt ugyanazon a napon, 21 órától rendezik Reggio Emiliában. Az elődöntőbe jutott csapatok az olimpiai részvételt is kiharcolták. A C-csoport másik, tét nélküli találkozóján Anglia 3–3-as döntetlenre végzett Horvátországgal.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, OLASZORSZÁG CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ C-CSOPORT Franciaország–Románia 0–0 Horvátország–Anglia 3–3 (Brekalo 39., 82., Vlasic 62., ill. R. Nelson 11. – 11-esből, Maddison 48., J. Kenny 70.) A C-csoport végeredménye: 1. Románia 7 pont (+5-ös gólkülönbség), 2. Franciaország 7 (+2), 3. Anglia 1 pont (-3), 4. Horvátország 1 (-4) A csoportmásodikok rangsora: 1. Franciaország 7, 2. Olaszország 6 (+3), 3. Dánia (+2) Elődöntő, június 27.: 18.00, Németország–Románia 21.00, Spanyolország–Franciaország Döntő, június 30. 20.45

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.