UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2019-06-26 21:45

Birkózás: csütörtökön kezdődik a serdülő Európa-bajnokság

Csütörtökön rajtol Krakkóban a serdülő birkózók Európa-bajnoksága. A leányok mestere, Péteri András szerint akár meg is ismételhetik a tavalyi, győri bravúrt, ahol öt medált gyűjtöttek tanítványai.

Csütörtökön kezdődik Krakkóban a serdülő birkózók Európa-bajnoksága. Az eseményt a sportág történetében harmadjára rendezik meg. Legutóbb Győrött volt a viadal. A magyar csapat jól szerepelt: a Péteri András vezette leánycsapat egy ezüst- és négy bronzéremmel zárt, míg a kötöttfogásúak egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek.

A serdülő leányok tavaly öt érmet szereztek, Péteri András szerint ez az idén is abszolválható
A serdülő leányok tavaly öt érmet szereztek, Péteri András szerint ez az idén is abszolválható
Péteri elmondta, most tíz napot töltöttek Bócsán, edzőtáborban, ugyanakkor némiképp bezavart a budapesti Combat Games-megméretés: „A nemzetközi szövetség nem vette figyelembe, hogy ennyire közel van a két világverseny. Mi kihasználtuk a hatfős indulási lehetőséget, és öt medált gyűjtöttünk végül. Próbáltunk arra fókuszálni, hogy a másodvonal jusson lehetőséghez; az elsőszámú keretből Elekes Enikő és Borsos Viktória bizonyíthatott, és mindketten a  dobogó legfelső fokára állhattak fel. Habár többen átléptek a kadétkorosztályba, úgy vélem, hasonlóan sikeresek lehetünk Lengyelországban, mint a tavaly, idehaza.” Győrött, a válogatott egyetlen aranyérmét Varsányi László (85 kg) szerezte. Ő az idén már a kadétmezőnyben bizonyított: ötödik helyen zárta a faenzai korosztályos kontinensviadalt. A fúk vezetőedzője, ifj. Módos Csaba szerint azonban kiemelkedően jó erőt képvisel a mostani serdülőgeneráció: „Fantasztikus felkészülésen vagyunk túl Dorogon, hihetetlenül segítőkész volt a klub mindennel kapcsolatban. A helyzet az, hogy szinte minden súlycsoportban van ütőképes emberünk, ám jóval nehezebb lesz a dolgunk, mint tavaly, hiszen akkor három kategóriában indíthatott egy-egy ország két versenyzőt, míg az idén az összesben. Ezáltal több mint ezer birkózó vesz részt a lengyelországi Eb-n. Nagyon bízom Lévai Leventében és  Borosi Henrikben (már Győrött is bronzérmes lett − a szerk), mindazonáltal a kisebb súlycsoportokban is vannak olyan fiatalok, akik okozhatnak meglepetést. Én azt tanácsoltam nekik, hogy bízzanak magukban, abban a munkában, amit elvégeztek. Az egyesületeknek pedig külön köszönöm azt a munkát, amit elvégeztek velük.”

SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, KRAKKÓ A magyar válogatott programja Szabadfogás Csütörtök−péntek. 38 kg: Józsa Attila, 41 kg: Pauer Szabolcs, 44 kg: Gyurasits Máté, 48 kg: Gombos Alex, 52 kg: Mányik Dávid, 57 kg: Fekete Bence, 62 kg: Rein Vilmos, 68 kg: Hajduch Nándor, 75 kg: Zsivnovszky Péter, 85 kg: Darabos László Leányszakág Péntek−szombat. 33 kg: Boha Angéla, 36 kg: Kapuvári Liliána, 39 kg: Fáth Laura, 42 kg: László Nikolett, 46 kg: Terek Gerda, 50 kg: Mikle Hédi, 54 kg: Borsos Viktória, 58 kg: Elekes Enikő, 62 kg: Vecsernyés Mária, 66 kg: Osváth-Nagy Noémi Kötöttfogás Szombat−vasárnap. 38 kg: Tótok Péter, 41 kg: Czuczor Dominik, 44 kg: Lévai Levente, 48 kg: Botos Dominik, 52 kg: Takács Zsolt, 57 kg: Kovács Olivér, 62 kg: Bodó Levente, 68 kg: Kis Krisztián, 75 kg: Szinay Csaba, 85 kg: Borosi Henrik

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.