- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Derogált neki az U21-es válogatott, az olimpián viszont játszana Kylian Mbappé (20)

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain futballsztárja mindenképpen játszani szeretne a jövő évi felnőtt Európa-bajnokság után a tokiói olimpián is.

A 20 éves világbajnok csatár – az oroszországi torna legjobb fiatal játékosa – azután írt erről közösségi oldalán, hogy az U21-es francia válogatott kijutott a jövő évi olimpiai játékokra, mivel elődöntőbe került az olaszországi korosztályos Európa-bajnokságon – számol be róla az index.hu hírportál.

Mbappé épp a napokban járt Tokióban egy promóciós tornán Forrás: AFP [1]

Mbappé épp a napokban járt Tokióban egy promóciós tornán  •  Forrás: AFP

A már 33-szoros felnőtt válogatott Mbappé soha nem szerepelt az U21-es csapatban, sem az U23-asban, amely az olimpián indul majd, de korban simán beférne az ötkarikás játékokra utazó gall kakasok keretébe: 1997. január 1-jén vagy utána született futballisták játszhatnak majd Japánban, Mbappé pedig 1998. decemberi születésű. Legutóbb egyébként 2016. novemberében méltóztatott magára ölteni a franciák korosztályos mezét, az U19-esek között 11 mérkőzésen 7 gólt rámolt be az ellenfelek hálójába.

Korábban a francia szövetség elnöke úgy nyilatkozott, a szövetségi kapitány, Sylvain Ripollon múlik, beválogatja-e a támadót a tokiói együttesbe, amelyben ott lehet három túlkoros is.

Ha a francia válogatott kijut a jövő nyári Eb-re – bombameglepetés lenne, ha lemaradnának –, akkor – feltételezve, hogy Franciaország döntőbe jut – Mbappénak tíz napja lenne, hogy a július 12-i döntő után elutazzon Japánba, ahol július 22-én kezdődik az olimpiai torna.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.