UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2019-06-26 15:55

Kopasz Bálint legyőzte a világ legjobbját - aranyérmes lett az Európa Játékokon

Az U23-as korosztályba tartozó Kopasz Bálint a minszki Európa Játékokon aranyérmes lett a K1 1000 méteres távon, a felnőttek között élete első győzelmét aratta világversenyen.

Bejött a 22 éves Kopasz Bálint taktikája, hiszen a szám nagyágyúját, a portugál Fernando Pimentát megelőzve nyert aranyérmet a rendkívül fontos K1 1000 méteres olimpiai számban a minszki Európa Játékokon..

Pályafutása első nagy felnőttversenyét nyerte Kopasz Bálint Fotó: Kovács Tamás/MTI
Pályafutása első nagy felnőttversenyét nyerte Kopasz Bálint Fotó: Kovács Tamás/MTI
Az idén Győrbe igazoló kajakos – a finálé legfiatalabb tagjaként – remekül kapta el a rajtot bivalyerős riválisa, a világ- és Európa-bajnoki címvédő Fernando Pimenta mellett, és ők ketten hamarosan kiváltak a mezőnyből. A portugál állt az élre, fokozatosan növelve az előnyét féltávnál mintegy hajóhosszal ő vezetett. Kopasz azonban végig tapadt rá, és a hajrához közeledve megindította a hajóját, ami olyan jól sikerült, hogy szinte állva hagyta közvetlen vetélytársát. Pimenta a hajrában még megpróbált visszatámadni, de a magyar kajakos ereje és előnye kitartott a célig. Az U23-as korosztályba tartozó Kopasz Bálint a felnőttek között élete első győzelmét aratta nívós világversenyen. „Rendkívül jól jött ki ez a pálya, úgy érzem, hogy zseniálisan sikerült beosztanom az erőmet, ennél jobban nem is tudtam volna menni. Erős volt a finisem, az utolsó 200 méterem nagyon jól sikerült és hihetetlenül elfáradtam. Bár nem szoktam figyelni a többi ellenfelet, most az utolsó ötven méteren éreztem, hogy Pimenta nagyon jön, de én igazából többet már nem tudtam beleadni az erőmből. A végén már alig tudtam mozgatni a karomat" – nyilatkozott a magyar kajakos. Kopasz hangsúlyozta: hatalmas dolog számára, hogy megnyerte az Európa Játékokat, ilyen típusú versenyen korábban még nem vett részt. „Nagyon örülök, hogy ilyen erős mezőnyben tudtam győzni. Boldog vagyok”  – fogalmazott.

Férfi K-1 1000 m: 1. Kopasz Bálint 3:30.936 perc 2. Fernando Pimenta (portugál) 3:31.048 3. Aleh Jurenyija (fehérorosz) 3:32.291

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.