UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2019-06-28 20:05

Birkózás: remekeltek a magyar leányok, ketten is döntőbe jutottak a serdülők Európa-bajnokságán

A krakkói serdülő Európa-bajnokságon pénteken remekeltek a magyar leányok, akik közül az 54 kg-os Borsos Viktória és az 58 kg-os Elekes Enikő is bejutott a szombati döntőkbe.

Az 54 kg-os versenyében Borsos Viktória a moldovai Luciana Beda, majd román Florentina Rotaru legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé, aztán az orosz Jekatyerina Pugacsot is megverte 4:2-re. A négy között a szintén orosz Jana Georgijeva következett, akit imponáló magabiztossággal 6:1-re győzött le a magyar birkózó. A szombati döntőben a román Lirca Georgiana lesz Borsos ellenfele.

A Kőbánya SC két versenyzője, Elekes Enikő és Borsos Viktória (balról jobbra) nem az első nemzetközi versenyén szerez érmet Varsóban Fotó: kobanyasc.hu, archív
A Kőbánya SC két versenyzője, Elekes Enikő és Borsos Viktória (balról jobbra) nem az első nemzetközi versenyén szerez érmet Varsóban Fotó: kobanyasc.hu, archív
Az 58 kg-ban Elekes Enikő is bejutott a legjobb négy közé, miután az olasz Ilaria Salvaterrát, a moldovai Ana Maria Cretut és a finn Tyyne Lasanent is elbúcsúztatta. Az elődöntőben pedig 10:1-re nyert a holland Julia Reka ellen. A szombati fináléban Elekes Irina Bondar ellen küzdhet az Európa-bajnoki címért. A 66 kg-osok között Osváth-Nagy Noémi két olasz legyőzésével jutott el a legjobb négyig, az elődöntőben viszont kikapott az ukrán Irina Zablockától 10:2-re, így szombaton a bronzéremért küzdhet. A 36 kg-osok között Kapuvári Liliána már az első meccsén kikapott a lengyel Amelia Tomalától. A 46 kg-osok között Terek Gerda a francia Laurie Lesaffre ellen győzött, aztán viszont 6:4-re veszített fehérorosz Harzei Volha ellenében . A szabadfogású fiúk versenye csütörtökön kezdődött és pénteken be is fejeződött. A 38 kg-os súlycsoportjában Józsa Attila egy győztes meccs után egy örmény versenyzővel szemben a nyolcaddöntőben búcsúzott, a 41 kg-os Pauer Szabolcs pedig már az első meccsén kikapott moldovai ellenfelétől, a 44 kg-ban Gyurasits Máté pedig egy grúztól szenvedett vereséget. A 48 kg-ban Gombos Alex a nyolcaddöntőben lengyel ellenfelét még 8:2-re megverte, utána viszont kikapott egy azeritől. Az 52 kg-ban Manyik Dávid is legyőzött egy lengyelt, a nyolcaddöntőben viszont alulmaradt egy grúzzal szemben. Az 57 kg-ban Fekete Bence péntek délelőtt a vigaszágon folytathatta korábban megkezdett szereplését, de vereséget szenvedett ukrán ellenfelétől. 62 kg-ban Rein Vilmos számára egy győztes meccs után a nyolcaddöntőben egy bolgárral szemben fejeződött be a verseny. A 68 kg-ban Hajduch Nándor két meccset is nyert, de aztán az orosz Ibrahim Betelmurzajev az útját állta. A 75 kg-ban Zsivnovszky Péter egy győzelem után a nyolcaddöntőben búcsúzott francia riválisával szemben. A szabadfogású fiúk közül egyedül a 85 kg-os Darabos László küzdhetett éremért, miután csütörtökön eljutott a legjobb négyig. A grúz Davit Nokarisvili ellen 10:0-ra győzött, megkoronázva ezzel a magyarok remek pénteki szereplését. A kötöttfogású fiúk versenyeit szombaton és vasárnap rendezik. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.