UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-06-28 13:00

Tenisz: rekordot döntött a wimbledoni tornán a 15 éves Cori Gauff

Minden idők legfiatalabb játékosaként kvalifikálta magát Cori Gauff a wimbledoni tenisztorna főtáblájára. Az amerikai játékos 15 évesen és 122 naposan döntötte meg az erre vonatkozó csúcsot - számolt be róla az index.hu hírportál.

A világranglistán 301. Cori Gauff csütörtökön simán, 6:1, 6:1-re verte a 129. helyen álló belga Green Minnent úgy, hogy előző nap még Floridában írt iskolai dolgozatot.

Egy álma válna valóra Cori Gauffnak, ha Serena Williams ellen léphetne fűre Forrás: index.hu
Egy álma válna valóra Cori Gauffnak, ha Serena Williams ellen léphetne fűre Forrás: index.hu
Nem ő az első 15 éves, aki főtáblára került az 1968-ban kezdődő Open-érában, 2009-ben a brit Laura Robson is 15 esztendősnak vallhatta magát, csak több naposnak, mint az újdonsült amerikai rekorder. „Tudtam, hogy esélytelen vagyok, csak élvezni akartam a játékot. Semmiféle elvárásom nem volt" – idézte a BBC Gauffot, akinek Serena Williams a példaképe. „Serena miatt kezdtem játszani, apám is miatta döntött úgy, hogy ütőt ad a kezembe. Igazából nem érdekel, kivel játszom majd, csak örülök, hogy főtáblás vagyok, de azért szívesen lennék Serenával egy pályán" – mondta Gauff. Az amerikai játékos korosztályában az egyik legjobb, 2017-ben US Open-döntőt játszott, tavaly pedig győzött a Roland Garroson.   További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.