UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2019-06-29 21:25

Birkózás: dupla magyar siker született a krakkói serdülő Eb harmadik napján

Parádés szombatot zártak a magyarok a lengyelországi serdülő birkózó Eb-n. Borsos Viktória (54 kg) és Elekes Enikő (58 kg) is aranyérmet ünnepelhetett, míg Borosi Henrik (85 kg) döntőbe jutott.

A szabadfogású fiúk versenyében Darabos László révén egyetlen magyar érem (bronz) született a lengyelországi Krakkóban zajló serdülő birkózó Európa-bajnokság első két napján. Szombaton viszont következtek a lányok aranycsatái, méghozzá magyarokkal a főszerepben.

Elekes Enikő (balra) és Borsos Viktória is aranyérmet nyert a serdülő Eb-n Forrás: kobanyassc.hu
Elekes Enikő (balra) és Borsos Viktória is aranyérmet nyert a serdülő Eb-n Forrás: kobanyassc.hu
Előbb az 54 kg-sok mezőnyében finalista Borsos Viktória lépett szőnyegre. Az összecsapás elején úgy látszott, egyelőre nem lesz meg a magyar küldöttség első aranyérme Krakkóban. Borsos azonban ezt másképpen gondolta, és a hajrában, 0:2-es állásnál  bevitt egy kétpontos akciót, amely Európa-bajnoki címet ért neki a román Georgiana Lirca ellen. Majd jött Elekes Enikő. Az egy súlycsoporttal feljebb, vagyis az 58 kg-sok között versenyző magyar lány végig irányította a döntőjét az ukrán Irina Bondarral szemben, és magabiztos birkózással 2:0-ra nyerte meg a döntőt. Szombat este az is kiderült, hogy vasárnap is lehet érmekért szurkolni a magyaroknak a kötöttfogású fiúk számaiban. Borosi Henrik (85 kg) a döntőben, Kis Krisztián (68 kg) és Takács Zsolt (52 kg) pedig a bronzmeccsen lép fel a kontinensverseny zárónapján. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.