UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-29 19:40

Strandkézi: mindkét magyar csapat döntős a lengyelországi U17-es Eb-n

Magyar szempontból álomszerűen alakul eddig az U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságon. A Lengyelországban zajló kontinenstornán mindkét csapatunk döntős, a fiúk a horvátokkal, a lányok a spanyolokkal meccselnek vasárnap.

Bizakodva várhatta mind a fiú-, mind a leányválogatott a lengyelországi Stare Jablonkiban zajló U17-es strandkézilabda Európa-bajnokság harmadik napját, ugyanis mindkét együttest egy lépés választotta el az elődöntőtől.

Van ok az örömre: a fiúk és a lányok is döntősök a lengyelországi U17-es Eb-n Forrás: MKSZ Strandkézilabda
Van ok az örömre: a fiúk és a lányok is döntősök a lengyelországi U17-es Eb-n Forrás: MKSZ Strandkézilabda
Ezt az egy lépést pedig sikeresen megtették a csapatok, a lányok első, a fiúk második helyen jutottak tovább a középdöntő csoportjukból. Először a lányok léptek pályára a fináléba kerülésért, méghozzá a holland válogatott ellen. Az első játszma szorosan alakult, de a hajrában 21–19-re nyert Pinizsi Zoltán együttese, és mint utólag kiderült ez döntőnek bizonyult, mivel a második felvonás roppant simán alakult, 27–17-re nyert a magyar együttes. S ezzel bejutott a vasárnap 15 órakor kezdődő spanyolok elleni aranycsatába. Aztán következett a fiúk elődöntője, éppen a spanyolok ellen. Penszki Gergely csapata szinte végig irányította, kézben tartotta az első játékrészt, nem utolsósorban a kitűnő kapusteljesítménynek köszönhetően, s magabiztosan 21–18-ra megnyerte a szettet. A második játszma drámai végjátékkal dőlt el, de szerencsére a mieink javára, akik így holnap 16 órától a horvátokkal döntőzhetnek a lengyelországi kontinenstornán. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.