UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-30 09:51

Kézilabda: az ismeretlenbe készül a fiú serdülőválogatott a nyílt U17-es Eb-n

Sok a kérdőjel a fiú U17-es nyílt Európa-bajnokság előtt: nem lehet tudni, mire lehet képes a magyar csapat, ahogyan azt sem, milyen erőt képviselnek a riválisok. A serdülőválogatott szövetségi edzőjével, Kopornyik Zsolttal beszélgettünk a rajt előtt.

Hétfőn bemutatkozik a kézilabda nemzetközi nagyszínpadán a fiú serdülő kézilabda-válogatott. Kopornyik Zsolt serdülőegyüttese az első nagy nemzetközi megméretésére készül, a nyílt vagy ha úgy tetszik, nem hivatalos U17-es Európa-bajnokságra. Holnap 14 órakor az első ránézésre legerősebb riválissal a lengyelekkel kezdenek a magyar fiúk Göteborgban, aztán pedig még a szlovákokkal, a finnekkel, a belgákkal és a fehéroroszokkal is meg kell mérkőzniük a középdöntőbe kerülésért.

Az első nagy nemzetközi tornájára készül a fiú serdülőválogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Az első nagy nemzetközi tornájára készül a fiú serdülőválogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Az első fellépésen azonban még nem is a kiemelkedő szereplés lesz a legfontosabb, erről a csapat szövetségi edzője, az együttest Diaz Ivóval közösen kormányzó Kopornyik Zsolt beszélt a honlapunknak. „Természetesen az első a rutniszerzés lesz. Az év során nem a legerősebb ellenfelekkel játszottunk, így amikor kimentünk a legutolsó felkészülési tornánkra Duisburgba, kicsit meg is lepődtek a játékosok. Le szeretnénk mérni, hogy hol tartunk a legjobbakhoz képest, és jövőre annak megfelelően folytatjuk a munkát.” A debütálást nem segíti, hogy az első három nap alatt öt mérkőzést kell lejátszani, ami még az idősebb korosztályoknak is nagy feladat lenne, hát még az első világversenyükre készülő serdülőknek. „Nagyon sűrű a program, amit én nem tartok szerencsésnek. Hihetetlenül gyorsan kell regenerálódni egyik meccsről a másikra, ami növeli a sérülések kockázatát. A felkészülés alatt mindenesetre próbáltuk modellezni ezeket a szituációkat, hogy Svédországban ne érjen minket kellemetlen meglepetés.” Az erőviszonyokat viszont tényleg lehetetlen előre megjósolni, mivel nem csak a magyar, hanem valamennyi válogatott először szerepel Európa-bajnokságon. „Hogy ki az esélyes, ki érhet a oda a dobogóra, az szerintem csak Göteborgban derül ki. Az biztos, hogy szinte az összes csapat ott lesz, tehát egy jó képet kaphatunk majd arról, hol a helyünk jelenleg Európában. De azért abban bízom, hogy minél előkelőbb helyen állunk majd a végén.”

FIÚ U17-ES NYÍLT EURÓPA-BAJNOKSÁG, GÖTERBORG (SVÉDORSZÁG) A magyar keret: Borbély István, Palasics Kristóf, Takács Ákos (kapusok), Bakos Bálint, Fazekas Gergő, Igali Gergő, Ilics Zoran, Imre Bence, Karai Miklós, Krakovszki Zsolt, Ludmán Marcell, Lukács Péter, Nkousa Dávid, Ónodi Jánoskuti Máté, Papp Bertalan, Papp Tamás, Radvánszki Zsolt, Temesvári Gábor. Szövetségi edző: Kopornyik Zsolt A magyar válogatott programja: Csoportmérkőzések: Július 1., 14 óra: –Lengyelország Július 1., 19.45: –Szlovákia Július 2., 10.15: –Finnország Július 3., 9.30: –Belgium Július 3., 15.15: –Fehéroroszország Középdöntő (július 3-4.) Döntő, helyosztók (július 5.)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.