UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-30 19:20

Strandkézilabda: a fiú- és a leányválogatott is ezüstérmes lett a lengyelországi U17-es kontinensviadalon

A fiú- és a leányválogatott egyaránt ezüstérmet szerzett a lengyelországi Stare Jablonkiban rendezett U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságon. Mind a két együttes nagyon közel állt a végső sikerhez, ám a fiúk mezőnyében a horvátok, a leányoknál a spanyolok vihették haza a trófeát.

Magyar szempontból mondhatni, tökéletesen alakult vasárnapig a Lengyelországban rendezett U17-es strandkézilabda Európa-bajnokság, ugyanis a fiú- és a leányválogatott egyaránt bejutott az aranycsatába.

Egyaránt ezüstérmes lett a fiú- és a leányválogatott Lengyelországban Forrás: MKSZ Strandkézilabda
Egyaránt ezüstérmes lett a fiú- és a leányválogatott Lengyelországban Forrás: MKSZ Strandkézilabda
A Pinizsi Zoltán vezette leánycsapat rendkívül stabilan teljesített az elmúlt napokban; a csoportkörből veretlenül jutott tovább, és az elődöntőben magabiztosan verte a hollandokat. A mieink tehát jó esélyekkel léphettek homokra a spanyolokkal szemben. A különbség alig volt észrevehető a két alakulat között; fej-fej mellett haladtak. Az első játékrészt végül a spanyoloknak sikerült hozniuk, köszönhetően Maria Rivera Rosado és Alma Gongora Santamaria remeklésének (27−26). A második felvonásból sem lehetett sejteni, ki kerül ki győztesen. Az együttesek védekezése némiképp zártabb volt, és az iram is valamelyest visszaesett. A magyar egységből Zentai Dorottya parádézott (összesen 20 gólt dobott a meccsen), ám ez sem volt elég a végső sikerhez: a magyarok 23−22-re veszítették el a félidőt, így a dobogó második fokára állhattak fel. Csakúgy, mint a fiúk, akik még ennél is közelebb álltak a diadalhoz. Penszki Gergely tanítványai Horvátország ellen öt góllal megnyerték az első játékrészt (25−20), a másodikban viszont egy góllal (20−19) alulmaradtak, tehát szétlövésre került sor, amelyet 8−7-re behúztak déli szomszédaink. Hiába volt Szilágyi Benjamin 18, Sisa Erhárd 12 és Fekete Ádám 11 gólja, be kellett érniük a magyaroknak az ezüsttel a fiúk mezőnyében is. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.