UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-07-01 15:38

Vízilabda: a Pécs is és KSI is aranyérmes a világ legrangosabb utánpótlástornáján

Olaszországban, a világ legrangosabb utánpótlástornáján U9-ben a KSI győzött, U11-ben a Pécs nyert, a Szolnok és a Szeged harmadik lett. Az U13-as kategóriában a Pécs bronzérmet szerzett, míg a lányoknál a Dunaújváros lett ezüstérmes.

HaBaWaBa – az idők folyamán nem kis rangot vívott ki magának az elnevezés – írja a szövetség honlapja. A lignanói hagyományos tornát immár 12. alkalommal rendezte meg az olasz waterpolo development world - a nagy sikerre való tekintettel már olyan támogatók állnak az esemény mögött, mint a FINA vagy a LEN. A viadalt az U11-es és U9-es korosztálynak tartják, de már negyedszer volt „ráadás", a Habawaba U13 Plus. A magyar klubok évről évre képviseltetik magukat, méghozzá egyre többen. Nem véletlen, hogy olimpiai bajnokok sora látogatta meg az eseményt, a torna hivatalos honlapja külön kiemelte idén Varga Zsolt nevét.

pécs waterp
pécs waterp
A rangos mezőnyben minkét korosztályban magyar sikerek születtek. A kisebbeknél a KSI, a nagyobbaknál a Pécs állhatott a dobogó felső fokára, de a Szolnok, valamint a Szeged U11-es harmadik helye, a pécsiek U13-as bronzérme, illetve a dunaújvárosi lányok U13-as ezüstérme is kiemelkedő eredménynek számít. A tornán két éremmel záró pécsiek vezetőedzője, Arató Zoltán elégedetten nyilatkozott. "Hatalmas siker ez a tornagyőzelem, csodálatos volt látni a gyerekek arcán az önfeledt örömöt! Nagy motiváció kell, hogy legyen a gyerekeknek a továbbiakra, hiszen hosszú út áll még előttük, de remélem minden nálunk sportoló fiatalnak erőt fog adni. Szakmai szempontból nézve kiderült, hogy jó felé haladunk Pécsen az utánpótlás nevelésében, de azt is láthattuk, hogy mi az, amiben fejlődnünk kell. Nekünk a győzelmekből is tanulnunk kell, és fogunk is. Most egy kis ideig lehet az ünneplésé a főszerep, jön a nyaralás, de július végén újult erővel folytatjuk a képzést. Személy szerint életre szóló élményt kaptam, kaptunk, hiszen csodálatos helyen lehettünk egy hétig, nagyszerű ellátással, kiváló körülmények között, a tornagyőzelem pedig hab volt a tortán. Köszönöm szépen a gyerekeknek, a szülőknek, kollégáimnak, a PSN Zrt-nek és mindenkinek, aki hozzátett ehhez a fantasztikus győzelemhez! – mondta a tréner a waterpolo.hu-n. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.