UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-07-03 10:55

Jótékony célból ússzák át a Balatont, hosszában

Tíz és tizenhárom év közötti gyerekek váltott úszással vágnak neki a 77 kilométeres távnak július 8-án, hétfőn. A Kis Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő 18 tanítványa a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány sportolóira szeretné felhívni a figyelmet, és támogatni őket egy új tornaterem kialakításában.

A rendhagyó sportteljesítménnyel Keszthelytől Balatonakarattyáig 77 kilométert váltásban tempóznak a gyerekek.  Várhatóan 34 óra alatt teljesítik a távot, amelyre január óta heti hat napot készülnek. Az úszás ötletgazdája a gyerekek edzője, Menczinger Melinda, aki edzőtársával, Török Fannival, és volt vízilabda-válogatott testvérével, Menczinger Katával kíséri végig a vízben tanítványait – olvasható az egyesület közleményében.

Kis Pingvin Úszó és Vizilabda előkészítő tanítványai jótékony célból úsznak Forrás: positive.hu
Kis Pingvin Úszó és Vizilabda előkészítő tanítványai jótékony célból úsznak Forrás: positive.hu
A Balaton-átúszás Keszthelyről indul június 8-án, hétfőn reggel 6 órakor. A tervek szerint a gyerekek váltásban úsznak majd egy-egy órát egészen napnyugtáig. A távot másnap reggel 5 órakor folytatják, és várhatóan még aznap este meg is érkeznek Balatonakarattyára. A különleges Balaton-átúszást egy 40 fős stáb és 6 kísérőhajó is biztosítja. „A kiválasztott gyerekek közül többen 4 éves koruk óta úsznak, vízilabda bajnokságokon vesznek részt, és az egyetlen álmuk az olimpia. A Balaton átúszása egy egészen új kihívást jelent a számukra, mert itt nem csak a fizikai képességeik számítanak. Monoton, hosszantartó úszás vár rájuk a Balaton mindig változó hullámos vizén. Ez az embert mentálisan is próbára teszi” – mondta el Menczinger Melinda. A gyerekek teljesítményükkel jótékony célt is szolgálnak: szeretnék felhívni a figyelmet a mozgásukban korlátozott, vagy egyéb fogyatékkal élő gyerekek korlátozott sportolási lehetőségeire. Céljuk egy tornaterem kialakítása a Végtaghiányos Gyerekekért Alapítvány sportolóinak. Az úszás mellé állt nagykövetként Cseh László többszörös olimpiai dobogós világbajnok úszó, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Lotfi Begi dj-zenei producer, Pamkutya és beniipowa influencerek. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.