UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-07-03 13:27

U-válogatott, magyar bajnok futballistát igazolt a DVTK

Az előző évi kölcsönjátékot követően immár a DVTK labdarúgójaként folytatja pályafutását a 21 esztendős Szabó Bence, miután a miskolci klub megvásárolta a játékjogát a székesfehérváriaktól.

Szabó Bence tagja volt a Mol Fehérvár FC (akkor még Videoton FC) 2017–2018-as idénybeli bajnokcsapatának. Az utánpótlás-válogatottakban is rendszeresen szerepel, az U19-es csapatban 14 mérkőzésen két gólja volt, míg az U21-esek közt öt találkozón játszott, igaz az ellenfelek kapujába még nem talált be.

Szabó Bencét megvásárolta a DVTK Forrás: dvtk.eu
Szabó Bencét megvásárolta a DVTK Forrás: dvtk.eu
„Boldogan jelenthetem be, hogy sikerült végleg megvásárolni Szabó Bence játékjogát – közölte Tajti József, a DVTK sportigazgatója a dvtk.eu-n. – Tavaly nyáron, amikor kölcsönvettük, úgy gondoltuk, a fiatal játékosnak minimum fél évre lesz szüksége a beilleszkedésre, de jóval hamarabb felvette az élvonal ritmusát, és fokozatosan a csapat erőssége lett. Nem véletlenül kapott tavasszal folyamatosan játéklehetőséget, az egész élvonalban ő játszott a legtöbbet az U20-as játékosok közül. Hosszú távon is a DVTK erőssége lehet.” „Kölcsönjátékosként is szerettem Diósgyőrben játszani, és ez nem változik a DVTK labdarúgójaként sem – mondta Szabó Bence. – Tovább szeretnék fejlődni, azt vallom, egy fiatal futballista mindig tud javulni a játék minden összetevőjében. Csapatszinten a stáb célkitűzését tudom én is megismételni, a középmezőnyben, lehetőleg annak az elején szeretnénk jövőre végezni. Azért is örülök a szerződésnek, mert így biztosan megszerzem majd az első gólomat a DVTK mezében.” Szabó az előző évadban 22 élvonalbeli bajnokin jutott szóhoz a miskolciaknál – gólt viszont, mint arra célzott is, nem tudott szerezni. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.