UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-07-07 21:54

Atlétika: magyar győzelmek és új egyéni csúcsok a Négy Ország U20-as versenyen

Magyarország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia U20-as legjobbjai mérkőztek meg egymással vasárnap a korosztály nagy hagyományokkal rendelkező utánpótlás-viadalán. Az egynapos találkozónak Győr, az Olimpiai Sportpark adott otthont. A megméretésen több figyelemre méltó eredmény született – emeli ki a szövetség honlapja.

Huller Dániel új egyéni csúcsot futott 400 méter gáton Forrás: atletika.hu
Huller Dániel új egyéni csúcsot futott 400 méter gáton Forrás: atletika.hu

A női kalapácsvetéssel indult a délelőtt a győri Olimpiai Sportparkban, ahol Magyarország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia U20-as legjobbjai versengtek. A számban kettős magyar siker született, Németh Zsanett és Brandl Lilla révén. Rúdugrásban a KSI SE EYOF-ra készülő tehetsége, Kulcsár Boglárka értékes ezüstérmet szerzett, ráadásul új egyéni csúcsot elérve.

A férfi kalapácsvetésben a hazai kiválóságok nem találtak legyőzőre, Varga Donát és Doma Benedek magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt. 5000 méteren Bácskai Bence ért elsőként a célba. Az ifjúsági olimpikon hármasugró, Áts Viktória idén harmadik alkalommal került 12,90 m fölé, ami ezúttal bronzérmet ért. A debreceni Dávid Anna is sikeres napon van túl, 400 méteren új egyéni csúccsal ért célba. Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes, ifjúsági Európa-bajnok Huller Dániel tartja kirobbanó formáját, 400 m gáton a szezonban harmadik alkalommal került 52 másodpercen belül, mostani győztes ideje új egyéni csúcs is.

Távolugrásban és 800 méteren is magyar elsőségnek örülhettünk, Pázmándi Dominik, illetve Varga Lőrinc jóvoltából. Előbbiben az ezüstérmet is itthon tartottuk, Gerics Roland zárt másodikként. A veszprémi, EYOF-on is induló középtávfutó, Varga Gréta folytatta nyerő szériáját, ezúttal 1500 méteren aratott biztos sikert. Az akadályfutás is hozott magyar aranyérmet, Kovács Balázs közel 15 másodperces előnnyel diadalmaskodott.

A váltók erőpróbáin a nők 4x100 m kvartettje bizonyult a leggyorsabbnak.

A részletes eredményeket ITT találja.

Az összetett és a nemenkénti pontversenyt is Csehország nyerte, Magyarország ezüstérmesként zárt. A dobogóra képletesen Szlovénia válogatottja fért még fel, Szlovákia végzett a negyedik helyen.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.