UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-07-07 20:55

Kosárlabda: az oroszokon is átlépett a magyar U18-as leányválogatott

Fölényes diadalt aratott második mérkőzésén a magyar U18-as leányválogatott a szarajevói A divíziós Európa-bajnokságon. Az első körben a szerbek ellen győztes oroszokat 76–34-ra múlta felül Völgyi Péter együttese.

Szépen halad célja felé a magyar U18-as leányválogatott. A tavalyi U17-es világbajnoki negyedik, U18-as kontinensbajnoki harmadik hely után idén újra bizonyíthat. Az első két összecsapást mindenesetre felettébb magabiztosan húzták be a lányok. Az előzetesen a kvartettünk leggyengébb együttesének titulált fehéroroszokat 97–61-re, míg a sötét lónak hitt oroszokat még fölényesebben, 76–34-re győzték le.

Második meccsét is megnyerte a magyar U18-as leányválogatott Forrás: FIBA
Második meccsét is megnyerte a magyar U18-as leányválogatott Forrás: FIBA
Az oroszok elleni párharc elég hamar egyoldalúvá vált, köszönhetően a pazar magyar védekezésnek, amellyel az ellenfél egyszerűen nem tudott mit kezdeni. Az első negyedben csupán öt pontot tudtak összeszorgoskodni az egységesen játszó magyar csapat ellen, ami önmagáért beszél. Támadásban pedig jöttek a már megszokott egyéni villanások. Nem kellett például sokat várni az első triplára: Kiss Angelika már másfél perccel az etap kezdete után beindította a gépezetet, amely szerencsére a folytatásban is működött. Öt perc sem telt még el a találkozóból, amikor 10 pontosra duzzadt a különbség, amire még rátettek egy lapáttal a lányok a negyed végére (19–5). A következő játékrészben tulajdonképpen nem sok minden változott. A magyarok közül Angyal Barbara állt a csapat élére, hárompontosával már több mint húsz egységgel vezetett Völgyi Péter együttese. Érdemes megemlíteni Boros Júliát is, aki rendkívül határozottan állította meg az orosz próbálkozásokat, többször is elvette a labdát a rivális játékosaitól. Olyannyira kiszorította ellenfelét az együttes, hogy az oroszok gyakorta csak a triplákban reménykedhettek, amiben finoman szólva sem muzsikáltak pontosan: Alekszandra Andruscsenkót leszámítva senki sem dobott kosarat a hárompontos zónából, nálunk Angyal Barbara mellett Mányoky Réka, Varga Aliz és Dombai Réka is. A szünetre 28 pontos magyar előnnyel vonultak a játékosok (39-11). A játék képe a folytatásban sem alakult át, noha átmenetileg alábbhagyott a magyar lendület, de a harmadik negyedben sem volt kérdés, melyik a jobb erőkből álló együttes (57-26). Az utolsó játékrészben romlott a pontosság, ugyanakkor még így is 70 százalék körüli átlagot produkáltak a lányok a meccs végére, és ami ennél is örömtelibb: a triplákat is 43 százalékosan szórták. Ez nagyban hozzájárult a 42 pontos győzelemhez (76–34).

LEÁNY U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ Csoportkör, 2. forduló  Magyarország–Oroszország 76–34 A magyar pontszerzők Angyal Barbara 15 pont, Varga Aliz 10, Mányoky Réka 9, Budácsik Dorottya 8, Kéita Aya, Kiss Angelika és Boros Júlia 7-7, Horváth Fruzsina Réka 5, Dombai Réka és Wentzel Nóra 4-4 A B csoport másik mérkőzésén: Szerbia–Fehéroroszország 91–66

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.