UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-07-08 13:36

A Premier League legfiatalabb focistája, Harvey Elliott (16) a BL-győztesnél folytatja

A Fulham középpályása, Harvey Elliott, aki májusban 16 évesen és 30 naposan a Premier League-ban valaha pályára lépett legfiatalabb játékos volt, a következő idényben a Liverpool csapatában folytatja pályafutását.

A Liverpool nyáron leigazolja az angol futball egyik legnagyobb tehetségének tartott Harvey Elliottot – írja az origo.hu a Telegraph-ra hivatkozva. Május óta ő tartja a rekordot, mint minden idők legfiatalabb játékosa, aki pályára lépett a Premier League-ben.

thes
thes
A 16 éves középpályás eddig a Fulham labdarúgója volt, de lejárt a megállapodása a londoni csapatnál, az ösztöndíjat pedig visszautasította, így szabadon igazolhatóvá vált. thesun Sorban álltak érte az angol topklubok, valamint a Real Madrid, a PSG és a RB Leipzig is szerette volna megszerezni. Elliott végül a BL-győztes Liverpoolt választotta, amely később fog fizetni érte a Fulhamnak. Az angol U17-es válogatott csillaga 2018 szeptemberében mutatkozott be a londoniak nagycsapatában egy ligakupa-mérkőzésen, 2019 májusában pedig pályára lépett a Wolverhampton Wanderers ellen a Premier League-ben, ezzel 16 évesen és 30 naposan ő lett a legfiatalabb játékos, aki ezt elmondhatja magáról. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.