UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-07-10 18:23

Labdarúgás: csütörtökön sorsolják az U17-es világbajnokság csoportbeosztását

Csütörtökön 15 órakor Zürichben, a FIFA főhadiszállásán sorsolják az U17-es világbajnokság csoportbeosztását. A brazíliai tornára a magyar válogatott is kvalifikálta magát az írországi korosztályos Európa-bajnokságon elért ötödik helyezésével.

Az U17-es labdarúgó-válogatott Forrás: mlsz.hu
Az U17-es labdarúgó-válogatott Forrás: mlsz.hu
A Preisinger Sándor vezette fiú U17-es válogatott májusban nagy bravúrt ért el az írországi Európa-bajnokságon: az ötödik helyen zárta a 16 csapatos tornát, ezzel biztosította helyét az október 26-án kezdődő, brazíliai korosztályos világbajnokságon − írja az mlsz.hu. Az U17-es vb-n 24 csapat vesz részt. A csütörtöki sorsoláson hat négyes csoportot alakítanak ki. A csoportok első két helyezettjei mellett a négy legjobb csoportharmadik jut a vb nyolcaddöntőjébe. A magyar válogatott a negyedik kalapból várja a csütörtöki sorsolást, amelyen – a FIFA szabályainak megfelelően – a kalaptársak mellett az európai csapatokat sem kaphatjuk csoportellenfélnek.

A kalapok beosztása 1. kalap: Brazília, Mexikó, Nigéria, Franciaország, Japán, Spanyolország 2. kalap: Argentína, USA, Új-Zéland, Paraguay, Ecuador, Dél-Korea 3. kalap: Olaszország, Kamerun, Ausztrália, Chile, Kanada, Hollandia 4. kalap: Angola, Haiti, Magyarország, Salamon-szigetek, Szenegál, Tadzsikisztán

A csoportokat csütörtökön 15 órakor Zürichben sorsolják. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.